Honduras 0-3 İsviçre

Güncelleme Tarihi:

Honduras 0-3 İsviçre
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 00:31

2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu'ndaki son maçta İsviçre, Honduras'ı Shaqiri'nin 3 golüyle 3-0 mağlup etti. İsviçre bu sonuçla İkinci Tur'da Arjantin'e rakip oldu.

Haberin Devamı

ARJANTİN VE NİJERYA TURLADI

2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre, Honduras'ı 3-0 yenerek adını ikinci tura yazdırdı.

Stat: Amazonia Arena
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)
Honduras: Noel Valladares, Maynor Figueroa, Victor Bernardez, Juan Carlos Garcia, Wilson Palacios, Jerry Bengtson, Carlo Costly (Dk. 40 Jerry Palacios), Boniek Garcia (Dk. 77 Andy Najar), Roger Espinoza (Dk. 46 Marvin Chavez), Jorge Claros, Brayan Beckeles
İsviçre: Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Gökhan İnler, Granit Xhaka (Dk. 77 Michael Lang), Valon Behrami, Ricardo Rodriguez, Admir Mehmedi, Josip Drmic (Dk. 73 Haris Seferovic), Johan Djourou, Fabian Schaer, Xherdan Shaqiri (Dk. 87 Blerim Dzemaili)
Goller: Dk. 6, 31,71 Xherdan Shaqiri (İsviçre)
Sarı kart: Dk. 66 Jerry Palacios (Honduras)

MAÇIN AYRINTILARI

Brezilya'nın Manaus kentindeki Amazonia Arena'da yapılan karşılaşmada, maçlar öncesinde grupta puanı bulunmayan Honduras ile İsviçre karşılaştı. Maça hızlı başlayan İsviçre, Bayern Münih forması giyen genç yeteneği Xherdan Shaqiri'nin golleriyle maça hızlı bir başlangıç yaptı.

Organize gelişen atakta topla buluşan Shaqiri, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girmeden kalenin sol üst köşesine doğru şık bir vuruş yaptı ve maçın henüz 6. dakikasında takımını öne geçirdi: 1-0

Honduras karşısında hız kesmeyen İsviçre'de Gökhan İnler'in ara pasıyla topla buluşan Josip Drmic, ceza sahasında boş pozisyondaki Shaqiri'yi gördü. İsviçreli oyuncu, takımının ve kendisinin ikinci golünü Honduras kalecisi Noel Valladares'in uzanamayacağı köşeye gönderdi: 2-0

Bulduğu erken gollerle oyunun kontrolünü ele geçiren İsviçre, geri kalan dakikalarda topla daha çok oynayarak rakibine gol şansı vermedi ve devreyi 2-0 önde kapattı.

Farkı azaltmak amacıyla ikinci yarıda daha fazla oyuncuyla hücuma çıkan Honduras, 52. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Jerry Bengtson, İsviçreli file bekçisi Diego Benaglio'yu da geçerek çaprazdan topu boş kaleye yolladı. İsviçre'de Ricardo Rodriguez, kale çizgisinde topa ayağıyla dokunarak kalesinde yaşanan mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

Sonraki dakikalarda daha iyi oynayan İsviçre, aradığı golü 71. dakikada yine Shaqiri ile buldu. Sol kanatta topla buluşan Josip Drmic, rakiplerini geçerek ceza sahasına kadar ilerledi ve meşin yuvarlağı uygun durumdaki Shaqiri ile buluşturdu. İsviçreli oyuncu, kaleciyle topu ters köşelere yollayarak "hat-trick" yaptı: 3-0.

Farkın açılmasının ardından Jerry Palacios ve Bengtson ile tehlikeli ataklar geliştiren Honduras, İsviçreli kaleci Benaglio'yu geçemedi ve maçı 3-0 kaybederek turnuvaya veda etti. Bu arada maçta üç kez fileleri havalandıran Shaqiri, FIFA Dünya Kupası tarihinde "hat-trick" yapan 50. futbolcu oldu.

Bu sonuçların ardından Fransa ve İsviçre, E Grubu'nu ilk iki sırada tamamlayarak adını ikinci tura yazdırdı. Grubu 6 puanla tamamlayan İsviçre, çeyrek finale kalma mücadelesinde F Grubu'nun lideri Arjantin ile 1 Temmuz Salı günü çeyrek finale kalmak için karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!