Hollywood'u gezdim

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodu gezdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 21:38

DARBE girişimi sabahı Akıncı Üssü’nün yakınlarında yakalanan Nurettin Oruç’un, 2015 yılı ocak, mayıs, ekim; 2016 yılı ocak, mart ve haziran aylarında FETÖ’nün sivil imamları olduğu iddia edilen Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek’le aynı dönemlerde ABD’de olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Soruşturma savcısı Ramazan Dinç, 21 Temmuz’da verdiği ifadesinde Akıncı yakınındaki köylerde belgesel çekimine gittiğini belirten Nurettin Oruç’un 1 Aralık’ta yeniden ifadesini aldı. Hürriyet’in ulaştığı ifadesinde Oruç şunları söyledi: “Ben film yapımcıyım, darbe günü Akıncı’ya yakın köylerde hayvancılıkla ilgili belgesel çekmeye gelmiştim. Ben Adli Öksüz’ü, Kemal Batmaz’ı tanımıyorum. Harun Biniş ve Hakan Çiçek ile cezaevinde koğuşta tanıştık. Öncesinde tanımıyorum. 1998 yılından sonra Balıkesir Bandırma’da Zaunus Dershanesi’nde öğretmenlik yaptım. Bu dershane Fetullah Gülen grubuna bağlı dershanelerdir. 2014 yılından itibaren Soyut medya isimli film şirketinde çalışmaya başladım.”

Savcı, Oruç’a ABD’ye yaptığı seyahatlerin nedenini de sordu. Oruç, film festivalline katılmak için ABD’ye gittiğini savunarak “2016 yılı ocak ayında ABD New York’ta film festivali vardı. 1 hafta 10 gün kadar kaldığımı hatırlıyorum” dedi. 2 Mayıs 2015 tarihinde yurtdışına çıktığı ve 21 Haziran 2015 tarihinde Türkiye’ye döndüğüne ilişkin uçuş kayıtları okunması üzerine de Oruç, “Ben bu seyahatte Los Angeles, California eyaletlerine gittim. Hollywood’u gezdim” dedi. Oruç, savcının Hakan Çiçek, Kemal Batmaz ve Adil Öksüz’le aynı dönemde ABD’de olduğuna ilişkin sorusuna “Aynı tarihte ABD’de bulunmam tesadüftür” karşılığını verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!