Ahmet Kural ve Murat Cemcir bilinmeyenleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Kural ve Murat Cemcir bilinmeyenleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 14:25

Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in merakla beklenen yeni filmi “Düğün Dernek 2: Sünnet” dün vizyona girdi. İlk filmle gişede büyük başarı yakalayan ikili yine iddialı konuştu: “Mükemmel bir şey çıktı ortaya. Eskiden hep bir şey eksik oluyordu, ‘acaba daha iyisini yapabilir miyiz’ diyorduk. İlk defa eksik hiçbir şey yok.”

Haberin Devamı

“Düğün Dernek”, gişede 7 milyon kişiye yaklaşmıştı. Şimdi serinin ikinci filmiyle yola devam ediyorsunuz. Fragmanlardan gördüğümüz kadarıyla yine çok bir komik film yaptınız. Amacınız nedir?
- Murat Cemcir: Amacımız bir seri yakalamaktı. İnşallah başka filmlerde de seri yakalayarak başarımızı devam ettirmek istiyoruz (gülüyor).
Bu kez kirvelik müessesi mi konu?
- M. Cemcir: Ulaş Torun’un oynadığı Tarık’ın oğlu büyümüş, sünnetlik çağına gelmiş. Babası İsmail diyor ki, “Ben küçücük köy yerinde torununu sünnet ettiremedi dedirtmem, sünnet olacak.” Karşı taraf da Katolik olduğu için onlarda sünnet estetik ameliyat ve “30’una gelince kendi yaptırsın” diyorlar. Acaba çocuk sünnet olacak mı olmayacak mı bunu izleyeceğiz.

Ahmet Kural ve Murat Cemcir bilinmeyenleri anlattı



7 MİLYON SEYİRCİYİ BEKLEMİYORDUK

İlk filmde canlandırdığınız Tüpçü Fikret ve Çetin karakterini seyirci çok sevdi. İkinci filmde neler eklediniz karakterleriniz üzerine?
- Ahmet Kural: İlk filmi yaparken ikincisi çekilecek diye düşünmüyorduk. 7 milyon seyirciyi hiç beklemiyorduk. O yüzden ikincisinin yapılacağına karar verildiği zaman ben ve Murat dahil bütün oyuncular rekorun verdiği bir gazla oynadığı için herkes ekstra güzel oynadı. Yeni filmde izleyici, Çetin ve Fikret’in hangi huylarına güldüyse onlara yoğunlaştık. İlahi bir dokunuş geldi. Özellikle de ikimize. Akrobasi hareketleri, gaza gelmeler falan. Dönüp bakınca, “Bunu bir kere yaptık bir daha yapabilir miyiz” dedik ama herhalde yapamayız. Şükür sakatlanma olmadı.
- M. Cemcir: Rasim Abi (Öztekin), Ahmet’in motosiklet sahnelerinin provası alınıyor. İzledi ve dedi ki: “Ahmet’cim film iş yapmazsa rahat ol, kesin bir sirkte işe veririz” (gülüyor).
Ahmet Kural’ın mobiletle akrobasi yaptığı ve arabanın üstünden atladığı sahnelerde hile var mıydı, dublör kullandınız mı?
- M. Cemcir: Hile Hollywood filmlerinde olur. Filmi Sivas’ta çekiyorsanız hile-hurda olmaz.
- A. Kural: Mobilet sahnesinde onu bırakıp, kendi kendine gittiği sahnede sadece bir teker daha taktık. Motor sağa sola gitmesin diye. Onun dışında her şeyi ben yaptım. Planlanmış hareketler de değildi üstelik. Arabanın üstünden atlama sahnemiz orada çıktı. Normalde araba gelecekti ama durmayacaktı. Yönetmenimiz Selçuk’a (Aydemir), araba yavaş gelsin ben üstünden atlayayım dedim.

Haberin Devamı

Ahmet Kural ve Murat Cemcir bilinmeyenleri anlattı

Haberin Devamı

YANIMIZDAKİ YA ARKADAŞIMIZ YA BACIMIZDIR

Popülariteniz gittikçe artıyor. İlgi durumu nasıl, bir bara girince ortam karışıyor mu mesela?
- A. Kural: Karışmıyor. İnsanların kendini tutabileceği yerlere gidiyoruz.
- M. Cemcir: Eskiden ilgiyi seviyorduk, gidiyorduk da... 
Artık ara mı verdiniz gece hayatına?
A. Kural: Artık fazla çıkmıyoruz. Çıksak da gerizekalı değiliz yanımızdaki ya arkadaşımız ya bacımızdır. Geçen kuzenimle çıkıyorum. Aslı ablamla yakalanacağız ‘kuzenim’ diyeceğim, inanmayacaklar diye çıkmadık mesela (gülüyor).

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN HASILAT AZ DEĞİL!

O kadar akrobasi hareketinden sonra 7 milyondan fazla kişi hakkını verir diyorum...
- A. Kural: İnşallah. Ama o mobileti bulamıyoruz, kiralamışlar. Ona yanıyorum. Çok pahalıya gidecek şimdi.
- M. Cemcir: Bize film yapıyormuşuz gibi gelmiyor. Sanki kodlarımızda var. Benim sülalemde bırak sinemayı sanatla uğraşan kimse yok.
- A. Kural: Bizim sülalede resimle, müzikle, oyunculukla uğraşan var biraz.
Allahtan aileleriniz “bırakın” dediklerinde oyunculuğu bırakmamışsınız.
- A. Kural: Tam bırakıyorduk işte.
- M. Cemcir: Bırakmamız için her şey oldu.
- A. Kural: Oldu ama bırakmadık.
- M. Cemcir: Parasız kalmak, gelecek kaygısı... 6-7 sene önce “şunları yapacağız” diyorduk insanlara, herkes “hı hı” diyordu. Zaman geçtikten sonra bunlar olunca biz yine anlatmaya başladık, yeni hayaller anlatınca yine “hı hı“ diyorlar. Bir türlü inandıramadık insanları, sonra “boşver ağa takılalım” dedik.
“Bizler inandık siz de inanın” dediniz yani.
- M. Cemcir: Evet ya, işte bunu film söylüyor.
Olmaz deneni yaptınız, büyük paralar kazandınız. Parayla ilişkiniz nasıl?
- M. Cemcir: Bizim parayla bir ilişkimiz, derdimiz yok. Parayla ilişkimiz olsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Parayı ikiye üçe bölüyoruz onda da sıkıntı yok.
- A. Kural: Çünkü o para, hakikaten çok bereketli. Parayla bir ilişkimiz yok. Parayı da seviyoruz ayrıca.
- M. Cemcir: Kişi başına düşen hasılat da az değil (gülüyor). Sürekli şükrediyoruz.

Haberin Devamı

Ahmet Kural ve Murat Cemcir bilinmeyenleri anlattı

MÜKEMMEL BİR ŞEY ÇIKTI ORTAYA

Serinin üçüncü filmi gelecek mi?
- M. Cemcir: Biz öyle yola çıkmıyoruz. “Çalgı Çengi”yi çekerken de dizi pilot bölümü mü, film mi ne bilmiyorduk. Bilerek yapmıyoruz filmleri hakikaten.
‘Çok eğleneceyuk’ diyorsunuz. Bu filmde geri vites yok mu şimdi?
- A. Kural: Yok vallahi. Allah ne verdiyse yaptık bu kez. Selçuk, komik olmayan bir cümle yazmayacağım dedi ve yaptı. Bizim filmlerimizde de bir şeye gülerken diğer şeyi kaçırma durumu var ya, yine olacak gibi.
Filmin son halini izlediniz. Nasıl buldunuz?
- A. Kural: Mükemmel bir şey çıkmış ortaya.
- M. Cemcir: Bundan önce hep bir şey eksik oluyordu, kendi aramızda ‘acaba daha iyisini yapabilir miyiz’ diyorduk. 39 yaşındayım ilk defa eksik hiçbir şey yok. Ölsem hakikaten gam yemem. Ölsek de efsane oluruz bu arada.
- A. Kural: Ben biraz daha yaşayayım be abi (gülüyor)...

Haberin Devamı

SİVAS’TA BRAD PITT’IM

Sivas kültürüne dair her şeyi bize öğrettiniz. Sivaslılar sizi nasıl karşılıyor?
- A. Kural: Sivas’ta kendimi Brad Pitt gibi hissediyorum. Allah razı olsun onlardan.
- M. Cemcir: Herkes halk kahramanı olarak davranıyor. Otelde kalıyorduk. İşimiz bitiyordu. Saat yedi gibi kalabalık gitgide büyüyordu. Tezahürat sonrasında herkesle teker teker fotoğraf çektiriyorduk. Onların filmini çektik yani.
Peki gerçek hayatta Çeto ve Fikret karakteri yaşıyor mu, tanıştınız mı onlarla?
- A. Kural: Tabii tanıştık hepsi Selçuk’un akrabaları. Bu kadar karikatürize değil ama var yani esinlenip yazdığı... Selçuk’un bütün filmleri öyle.
M. Cemcir: Bizim alametifarikamız şu, biz bir karakter yazamıyoruz. Olmayan karakterleri yaratmak Allah’a mahsus (gülüyor).

Haberin Devamı

 

AÇALYA HARİKA OYNADI

Genellikle filmlerinizde aynı isimleri görüyoruz...
- A. Kural: Vallahi bizim filmlerimizde sabit olan tek şey Murat ile ben. Onun dışında kimse değişmeyecek diye de bir şey yok.
◊ İkinci filmde Türkiye güzeli Açalya Samyeli Danoğlu da rol alıyor. Onun performansını nasıl buldunuz?
- M. Cemcir: Açalya, “İşler Güçler” dizisinde dört bölüm Sadi Celil Cengiz’in sevgilisini oynuyordu. Bu filmde de Fikret’in sevgilisini canlandırıyor.
- A. Kural: Selçuk, “filmin en iyi oynayan oyuncularından biri Açalya” dedi. Hakikaten öyle bir çalıştı ki, sonuç da acayip oldu. Prova yaparken Açalya gülüyordu. Ne gülüyorsun diye kızarken ‘Baksana burada güler yazıyor’ diyordu. O derece çalışıyordu senaryoya. Harika oynadı.

ATEŞLE SU GİBİYİZ

İkiniz de birbirinizden zıt karaktersiniz. Nasıl anlaşıyorsunuz, nelere sinir oluyorsunuz?
- M. Cemcir: Adam salt duygu! Mantıktan bu kadar uzak olabilir biri. Yoksa motorla o sahneye nasıl çekecek Selçuk? Bana dese, ona bir şey derim onu da yazamazsın zaten (gülüyor)... Ama adam onu yapıyor. Çok da sabırsız!
- A. Kural: Bu da çok sabırlı.
- M. Cemcir: Ben de Dalai Lama gibi beklerim. Ateşle su gibiyiz. İki elemente daha ihtiyacımız var.
- A. Kural: Hava ofiste. O da Selçuk Aydemir.
- M. Cemcir: Toprağa en yakın isim Rasim Abi olduğu için o da odur herhalde (gülüyor)....

ALBÜM ÇIKARACAK KADAR SAYGISIZ DEĞİLİZ

İlk filmde “Dımdım Yar”i söylediniz, bu filmde de “Yumurtanın Sarısı”nı... Albümünüz ne zaman çıkar?
- A. Kural: Hiçbir zaman çıkmayacak. İnşallah da çıkmaz. Şarkı söyleyip albüm çıkaracak kadar müzisyenlere saygısız insanlar değiliz. Çünkü bizim dünya çapında büyük müzisyen arkadaşlarımız var. Sadece işlerimizde komiklik olsun, tempomuzu ayarlasın diye şarkı söylüyoruz. Albümde bu şarkılar kullanılabilinir o da sountrack albümünde olur. Onu da Aytekin Ateş çıkartıyor. Onun dışında büyük konuşmayalım da çıkartmayız, o bizim işimiz değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!