Hollywood tasarımcısına film gibi dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Hollywood tasarımcısına film gibi dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 16:30

Hollywood tasarımcısına film gibi dolandırıcılık

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) - ANTALYA ve Newyork'taki şirketleriyle başta Hollywood yapımı birçok film ve dizinin afiş tasarımını yapan ve çekimleri devam eden Avatar 2 filminin de afiş tasarımının finalisti Gökşan Özman, ilginç bir hırsızlık- dolandırıcılık hikayesine konu oldu.
Newyork'taki şirketi ABD yazılım sektöründe de faaliyet gösteren Gökşan Özman, kendisine ait Apple marka dizüstü bilgisayarını yenilemek için internet üzerinden satışa çıkardı. 4 bin 833 dolar, yaklaşık 12 bin TL üzerindeki bilgisayarın satışı için verdiği ilana bir alıcı çıktı. İstanbul'daki alıcıyla telefonda görüşen Özman, adını 'Mehmet' olarak tanıtan kişiyle telefonda görüşerek ön anlaşma yaptı. Alıcı, bilgisayarı görmek için Özman'a İstanbul'da bir akrabası olup olmadığını, varsa eğer bilgisayarı görmek için buraya kargoyla göndermesini talep etti. İstanbul'da akrabası olduğunu belirten Özman, akrabası Muharrem Ademoğlu'na bilgi vererek kargo aracılığıyla 'adrese teslim' şartıyla bilgisayarını gönderdi.
GÜVENLİK KAMERASI HER ANI KAYDETTİ
Ancak bilgisayar Muharrem Ademoğlu'nun adresine teslim edilmesi gerekirken, kargonun Pendik Şubesi'nde bilgisayara talip olan kişi tarafından kimlik ibraz edilmeden teslim alındı. Kargoyu teslim alan kişinin şubeye girişi, görevliyle görüşmesi ve kargoyu teslim alıp hızlıca uzaklaştığı anlar güvenlik kameraları tarafından kayda alındı. Gökşan Özman, adrese teslim gönderdiği kargosunun, kimlik ibraz etmeyen bir başkasına teslim edilmesi nedeniyle hem kargoyu teslim alan kişi ile kargo şubesi yetkilisi ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.
KARGO ÇALIŞANLARI DA SUÇLANDI
Avukatı Halil Istıl aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda Özman, kargonun Akdeniz Şubesi'nden dizüstü bilgisayarını İstanbul'daki akrabası Muhammer Ademoğlu'na satması için adrese teslim şeklinde göndermesine rağmen Pendik Şubesi'nden kimliği belirsiz bir kişiye teslim edildiğini kaydetti. Suç duyurusunda 4 bin 833 ABD doları zarar gösteren Özman, Pendik şubesinin kamera kayıtlarına göre de bir kişinin hiçbir kimlik göstermeden sanki alıcı Muhammer Ademoğlu gibi kargoyu teslim aldığını, kargo çalışanının kimliği belirsiz kişiye bu şekilde kargo teslim etmesinin görevi ihmalden öte, hırsızlık olayına iştirak olduğunu öne sürdü.
SOSYAL MEDYADA DA DUYURDULAR
Şikayette, bilgilendirilmelerine rağmen kargo şirketi yöneticilerinin de hiçbir şekilde bu olayı önleyici ve sonrasında hırsızlık sonucu oluşan zararı giderici bir adım atmadıkları kaydedildi. Ayrıca, kargonun adresine teslim edilmesi gereken Özman'ın İstanbul'daki akrabası Muhammer Ademoğlu da kargonun adresine getirilmesi gerekirken, hiç tanımadıkları birine kargo görevlileri tarafından şubede teslim edilmesi nedeniyle İstanbul'da polise şikayetçi oldu. Özman, yaşananlara ilişkin güvenlik kamera görüntülerini çeşitli sosyal medya hesaplarında da kargo şirketinin ismini vererek paylaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!