Rusya ve Fransa’dan ittifak açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

Rusya ve Fransa’dan ittifak açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 23:59

FRANSA, Paris’teki terör saldırılarının ardından önceki gün hızlandırdığı IŞİD’e yönelik saldırılara dün de devam etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e televizyonlarda canlı yayınlanan toplantıda bilgi veren Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’deki hava operasyonlarını iki katına çıkardıklarını, Akdeniz’deki Rus denizaltısı Rostov na Donu’nun da Halep ve İdlib’teki hedefleri füzelerle vurduğunu kaydetti. 

Haberin Devamı

Fransa’nın uçak gemisi Charles de Gaulle’un yakında Akdeniz’de olacağını belirten Vladimir Putin de, Akdeniz’deki Rus donanma güçlerine de Fransa ile ‘müttefik gibi’ birlikte çalışmaları talimatını verdi. Basra Körfezi’ne konuşlandırılması beklenen Charles de Gaulle’de 24 uçak bulunuyor. Kremlin, dün akşam saatlerinde Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın telefon görüşmesi yaptığı açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Liderler uluslararası terörizme karşı ikili ve çok taraflı iş birliğine öncelik vermeye karar verdiler. Rusya ve Fransa tarafında Suriye’de IŞİD’e karşı gerçekleştirilen eylemler sırasında iki ülkenin askeri birlikleri ve özel servisleri arasında daha sıkı temas kurulması gerektiği belirtildi” denildi. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da Rusya ile birlikte koalisyona gidilebileceğini söyledi. Öte yandan Pentagon da dün Rusya’nın ilk kez Suriye’deki hava saldırısı konusunda kendilerini ‘son derece profesyonelce’ bilgilendirdiğini duyurdu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!