Hollande: Vandalizm kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Hollande: Vandalizm kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 10:42

Fransa İçişleri Bakanlığı, Paris’in kuzeyindeki bir banliyöde, rutin kimlik kontrolü sırasında polisin bir gence copla cinsel saldırıda bulunmasına tepki olarak ülke genelinde çıkan gösterilerde şu ana kadar toplam 245 kişinin sorgulandığını açıkladı.

Haberin Devamı

OLAYLARIN başladığı 4 Şubat’tan bu yana sorgulanan 245 kişi arasından 236’sının polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltıların önemli bir kısmının Paris bölgesinde gerçekleştiği hatırlatılan açıklamada, sadece başkent ve yakın banliyöleri Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine ve Val-de-Marne’da 168 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar içinden 48’inin mahkemeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, bunlardan 14’ünün çıkartıldıkları nöbetçi mahkemelerin ardından bir yıla kadar varan çeşitli süreler için mahkum olarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. Açıklamada, “kamu düzenini bozmak, güvenlik güçlerine mukavemet ve saldırı, kamu malına ve özel mülkiyete zara vermek” suçlarından gözaltıların gerçekleştiği kaydedildi.

Haberin Devamı

BİRLİKTE YAŞAYAMAYIZ

Cumhurbaşkanı François Hollande, polisi protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde çıkan olaylara tepki gösterdi. Başkentte olayların sıkça görüldüğü Seine-Saint-Denis banliyösünü ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Hollande, “Benim de kınadığım bir dram sonucu banliyölerde ortaya çıkan vandalizm kabul edilemez, yargının görevini yerine getirmesine izin vermemiz gerekir. Karşılıklı birbirimize saygı göstermediğimiz takdirde ortak bir yaşamı sağlayamayız” dedi. Özel mülkiyet ve kamu mallarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Hollande, polis, yargı ve kurumlara yönelik herkesin tam güven içinde olması gerektiğini söyledi. Hollande, “Fransa’da toplantı ve gösteri özgürlüğü garanti altında. Ancak, ortak yaşantımızı zarar vermek isteyen ve toplumu bölmeye, parçalamaya yönelik bütün tahrikleri reddediyorum” dedi.

5 POLİS HAKKINDA İŞLEM

2 Şubat’ta kimlik kontrolü sırasında yaşanan olay, Paris ve banliyölerinde şiddetli protesto gösterilerine neden oldu. Theo isimli 22 yaşındaki gencin 60 gün iş göremez raporu aldığı saldırıya ilişkin dört polis açığa alınmış, polislerden biri hakkında ‘cinsel saldırı’, diğerleri için ise ‘kasti şiddet’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.
Suçluların cezasız kaldığı ve polis şiddetinin üstünün örtüldüğünü iddia eden banliyö halkı, iki haftadır protesto gösterisinde bulunuyor. Çok sayıda aracın yakıldığı ve iş yerlerinin yağmalandığı dün akşamki gösterilerde 14 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!