Hollandalı fintech şirketinin hisseleri ilk gününde yüzde 83 yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı fintech şirketinin hisseleri ilk gününde yüzde 83 yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 14:48

Hollandalı fintech şirketinin hisseleri ilk gününde yüzde 83 yükseldi

Haberin Devamı

Hilal Sarı / İstanbul, 13 Haziran (DHA) – Amsterdam borsasında halka arzı gerçekleşen Hollandalı finans teknolojileri (fintech) şirketi Adyen’in hisseleri ilk işlem gününde yüzde 83 yükselerek ralli yaptı. Halka arzın şirketin piyasa değerini 7.1 milyar euroya (8.3 milyar dolar) yükseltmesi beklenirken, şirketin piyasa değeri halka arzla birlikte 13 milyar euroya (15 milyar dolara) yaklaştı.

CNBC’de yer alan habere göre, yakın dönemde Avrupa’da gerçekleşen en büyük teknoloji halka arzı olma niteliği taşıyan IPO’da, Adyen hisselerinin satış fiyatı 240 euro olarak belirlenirken, şirket hisseleri 400 eurodan yüzde 66 yükselişle açıldı ve açılışın ardından 438 euroya yükseldi.

Hollanda merkezli şirket yeniden hisse ihraç etmeyecek. Öte yandan şirketin yüzde 13.4’ünü elinde tutan bireysel hissedarlar, hisselerini kurumsal yatırımcılara satmayı tercih ediyor.

Adyen bir ödeme işlemleri şirketi. Müşterileri arasında NEtflix, Facebook ve Spotify gibi dünyaca ünlü ve milyonlarca kullanıcısı bulunan platformlar da bulunuyor. 12 yıllık şirket uzun bir süredir kar açıklıyor. 2017 yılında şirketin gelirleri ilk kez 1 milyar euroyu aştı.

Adyen’in halka arzı, New York borsasında Nisan ayında IPO’su gerçekleşen İsveçli dijital müzik hizmeti şirketi Spotify’ın ardından Avrupa’da son yıllarda gerçekleşen en büyük halka arz oldu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!