Hollanda'dan Türkiye'ye Facebook köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Hollandadan Türkiyeye Facebook köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 08:21

Danimarkalı genç, Türkiye’de bir hastanede tedavi gören annesini sosyal paylaşım sitesinde kampanya başlatarak para topladı. Genç topladığı parayla Türkiye’ye uçtu.

Haberin Devamı

18 yaşındaki Danimarkalı Robin Hougaard, Türkiye’de, hastanedeki annesini ülkesine getirebilmek için Facebook’ta kampanya başlatıp para topladı. Ciğerlerinden rahatsız olan 38 yaşındaki annesi Hanne Hougaard’ın hastane masrafları karşılamak için topladığı parayla Türkiye’ye gitti.

Hollandadan Türkiyeye Facebook köprüsü

Robin Hougaard, sigorta şirketinin annesinin hastane masraflarını ödemek istememesi üzerine şok geçirdiklerini belirterek "Sigorta şirketi annemin hastalığından daha önce bahsetmediğimizi bahane ederek hastane giderlerini ödemek istemedi. Bunun üzerine Facebook’ta bir kampanya başlattım. Amacım annemi bir Ambulans uçakla ülkemize getirmek için gerekli olan 300 bin kronu toplamaktı, ama sadece 65 bin kron toplayabildim. 57 Bin kronu hastaneye ödeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Hollandadan Türkiyeye Facebook köprüsü

Geçtiğimiz haftasonu bir arkadaşıyla Türkiye’ye tatile giden annesinin, uçaktan inmeden önce rahatsızlandığını ve doktorlar tarafından hastaneye yatırılarak makinelere bağlı olarak yaşattıklarını belirten Robin Hougaard, annesinin sağlık durumunun iyi gittiğini söyledi. Robin Hougaard, Türk doktorlara ve annesini kurtarabilmesi için kendisine para yardımı yapanlara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!