Hollanda'dan PKK adımı

Güncelleme Tarihi:

Hollandadan PKK adımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 23:59

TÜRKİYE’nin gönderdiği dosyayı inceleyen Hollanda, Avrupa’daki terör örgütü PKK/KCK yürütme sözcüsü Dalokay Şanlı’nın tüm malvarlığını dondurdu, ayrıca terörist listesine aldı.

Haberin Devamı

Türkiye, terör suçları nedeniyle Interpol’e bildirerek haklarında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan 350 PKK’lının isim ve dosyalarını ilgili ülkelere bildirdi. Avrupa’daki PKK/KCK yürütme sözcüsü Dalokay Şanlı’nın Hollanda’da yaşadığı ve ticari faaliyetlerde bulunduğunun belirlenmesi üzerine Türkiye harekete geçti. Şanlı için Türk Dışişleri Bakanlığı üzerinden Hollanda’ya dosya gönderildi. Terör örgütü PKK adına yürüttüğü faaliyetlerin de yer aldığı dosyayı değerlendiren Hollanda, Şanlı’nın tüm malvarlığını dondurdu. Hollanda ayrıca Şanlı’yı terörist listesine de ekledi. Bu gelişme üzerine Türkiye Şanlı’nın iadesi için harekete geçti. Türkiye’nin iadesini istediği PKK’lı yöneticilerin arasında Sabri Ok, Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Nedim Seven, Rıza Altun, Ali Haydar Kaytan, Nuriye Kesbir, Abdurrahman Çadırcı, Muzaffer Ayata ve Nizamettin Toğuç gibi isimler de var.

İKİ HDP’LİNİN İADESİ İÇİN GİRİŞİM
Haklarında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün de Belçika ve Almanya’da olduğu belirlendi. Bunun üzerine her iki HDP milletvekilinin iadesi için de çalışma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!