Hollanda’daki arkadaşlarını doğduğu köye götürdü

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’daki arkadaşlarını doğduğu köye götürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 11:07

1978 yılında köyünden ayrılarak önce Almanya’ya sonra da Hollanda’ya yerleşen makine mühendisi Şerif Aktürk, arkadaşlarını Erzurum’da doğduğu köyde misafir etti.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da Özgazi Peynir Fabrikası sahibi iş insanı Şerif Aktük, arkadaşı 32 iş insanı ve eşlerini, Erzurum’un Olur İlçesi Ormanağzı köyünde ağırladı. Arkadaşlarıyla her yıl farklı yerlere tatile gittiklerini belirten 58 yaşındaki Aktürk, şunları söyledi: “Bu yıl onları Erzurum’da kayak yapmaya davet ettim. Bu sayede hem eğlendik hem de dostlarımı doğup büyüdüğüm köyüme götürmüş oldum. Doğduğum topraklara karşı büyük bir özlemim ve vefa borcum var. Hep bu bilinçle yaşadım. Sağ olsun köylülerim de bizleri en güzel şekilde ağırladı. Sohbet edip, hasret giderdik. 32 yıl sonra hem işadamı dostlarımla hem de köylülerimle nasip oldu, bir araya geldik. Onlarla birlikte olmaktan son derece mutluluk duydum.”

Hollanda’daki arkadaşlarını doğduğu köye götürdü

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİYOR

Hollanda’daki işlerinin yoğunluğu nedeniyle köyüne sık sık gelemediğini hatırlatan Aktürk, ancak hiçbir zaman köyünü unutmadığını söyledi. Eğitime verdiği önemle de tanınan Aktürk, kendisine ait kurduğu vakıf aracılığıyla köyünde ya da başka şehirlerde yaşayan maddi durumu iyi olmayan üniversiteli gençlere burs verdiklerini kaydetti. Aktürk, “Devletime ise kendi iş alanımda yani süt teknolojisi ve Avrupa’da gördüğüm, elde ettiğim deneyimlerimi çeşitli fabrikalara ücretsiz danışmanlık hizmeti olarak aktarıyorum” dedi.
Erzurum’un yöresel lezzetlerinden yiyen iş insanları, daha sonra Oltu’ya geçerek hediyelik eşya aldılar.

Hollanda’daki arkadaşlarını doğduğu köye götürdü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!