Hollanda’da ‘Türkiye’ tezahüratı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da ‘Türkiye’ tezahüratı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 11:20

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki konserleriyle eğitim, sağlık ve kadın konularında faaliyet yürüten derneklere maddi destek sağlayan Nilüfer Kadın Korosu, Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali’nde de farkını ortaya koydu. Koro ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

AMSTERDAM Podium Mozaik’te yapılan Uluslararası Müzik Festivali’nde 45 kişilik kadrosuyla geleneksel Türk müziği ve halk danslarından örnekler sergileyen Nilüfer Kadın Korosu, büyük ilgi gördü. Endonezya, Yunanistan, Hırvatistan, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Gürcistan, Malezya ve Litvanya’dan da grupların katıldığı festivalde Şef Aysel Gürel yönetiminde sahneye çıkan koro, ‘Çökertme’ ile başladığı konserde birbirinden güzel türküler ve halk oyunu örnekleri sergiledi.
İzleyiciler arasında Türkiye kökenliler de yer alırken, konserin sonundaki “Türkiye Türkiye” tezahüratı dikkat çekti. Rotterdam Musıki Derneği Başkanı Ramazan Çelen konser sonunda Şef Aysel Gürel’e çiçek takdim etti.

SPONSOR KATKISI YOKTU

Aysel Gürel, koronun daha önce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve şimdi de Hollanda’da konserler verdiğini hatırlatarak, yurtdışından gelen davetleri değerlendirip Türk kültürünü ve Türk kadınını tanıtmak adına çaba gösterdiklerini söyledi. Tamamen kendi imkanlarıyla yurtdışında konserler veren koronun diğer ülkelerde de Türk müziği ve Türk kültürünü tanıtmak istediğini, ancak bunun için imkan oluşturmakta zorlandıklarını vurgulayan Gürel, koronun maddi destek sağlayacak sponsorlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!