Hollanda'da Samsun günü

Güncelleme Tarihi:

Hollandada Samsun günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:21

Hollanda'da Samsun günü

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - HOLLANDA Samsunlular Derneği (HOLSAMDER) tarafından Amsterdam'da düzenlenen kermes muhteşem bir birlik ve beraberliğe sahne oldu.

HOLSEMDER üyesi bayanlar tarafından Amsterdam şehrinde düzenlenen kermes Türk vatandaşlarının yanı sıra Hollandalı ve Faslılar tarafından yoğun ilgi gördü. Kermesin birlik ve beraberliğe önemli katkılar sağladığını belirten HOLSEMDER Başkanı Mümin Özsoy, "Kermese katılım beklentilerimizin üzerinde oldu. Düzenlediğimiz kermes hem derneğimize hem de iki ülke arasında esen sert rüzgarların yumuşamasına katkı sağladığını düşünüyorum. Kermeste Samsun'a gönül vermiş bayanlarımızın birbirinden çeşitli yiyecekleri sunması özellikle Hollandalı ve Faslı vatandaşların ilgisini çekti. Ayrıca Samsunlu vatandaşların yanı sıra Erzincan, Sinop ve Sivaslı gurbetçi derneklerinin de desteklerini yanımızda hissettik" diye konuştu.

'VATAN HASRETİNİ GİDERDİK'



Başkan Mümin Özsoy, "Canlı müzik eşliğinde devam eden kermesimizde, Samsun türküleri okunarak gurbette vatan hasretliğini gidermeye çalıştık. Tam bir dostluk kaynaşması örneği sergilenen Samsunlular gününde, Hollandalı ve diğer ülkelerden katılan yabancı dostlarımız, damak zevkine uygun olan hazırlanan onlarca Türk yemeklerini, tatlılarını adeta kapış kapış aldı" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!