Hollanda'da polisin köpekle yaraladığı Türk tedavi için İstanbul'da (2)

Güncelleme Tarihi:

Hollandada polisin köpekle yaraladığı Türk tedavi için İstanbulda (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 15:58

Hollanda'da polisin köpekle yaraladığı Türk tedavi için İstanbul'da (2)

Haberin Devamı

 

 

Cengiz ÇOBAN/ İSTANBUL, (DHA) Hollanda polisinin köpekle yaraladığı Hüseyin Kurt, tedavi için İstanbul'a getirildi.
Kurt, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurt, “Burada olmaktan çok memnunum. Ağrılarım var, yorgunum bu arada. Kendimizi iyi hissetmeyi deniyoruz. Buradan devlet büyüklerime, cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim çok ilglileniyorlar" dedi.

"HOLLANDA'DAN GELMEMİN İLK SEBEBİ SAĞLIĞIM"

Hüseyin Kurt, "Hollanda'dan buraya gelmem nedenlerimden birinci sağlığım. Ailemle biraz sakinleşmek için biraz o ortamdan uzaklaşmak için bu kararı aldık. Fiziki olarak Allaha şükür kritik bir durum yok. Ama ağrılarım var. İlaç tedavisi sürüyor. Psikojik olarak çok ağır şeklide yoruldum. Düşünmesi bile içimizi acıtıyor. Büyük bir şey yaşadım. Üzerinden geliriz inşallah. Halkımızın, doktorlarımızın ve devletimizin desteğiyle üstesinden geliriz" diye konuştu.

"HOLLANDA'DA BULAMADIKLARI RAHATSIZLIKLARI BURADA BULABİLDİLER"

Hollanda'daki tedavi sürecini de anlatan Kurt, "Onlara göre gereken yapıldı. Acil, ilk müdahaleyi yaptılar. Abim de yanımda bulunuyordu. O da şiddete maruz kalanlardan birisiydi. Araştırma yaptılar. Bu arada unuttukları şeyler de oldu. Devletimizin farkı sağlık açısından yine ortaya çıktı. Hollanda'da bulamadıkları rahatsızlıkları burada bulabildiler. Şahsi endişelerim bunlardı" dedi.

 

"BELİMDE BİR KIRIK TESPİT EDİLDİ"

Hüseyin Kurt, "Örneğin boynumdaki kırığı kendi talebim üzerine buldurduk. Hastaneye dedik; boynumda ağrı var. Zorlaya zorlaya ancak tespit ettirdik. 5 günde doktora yalvararak buldurdum. Onun endişesiyle Türkiye'e gelme kararını verdim. Devletimiz vatandaşına çok süper sahip çıkmış oldu. Burada da belimde bir kırık tespit edildi. En azından şahsi açıdan iyi oldu. Çok yorgunum. Sözlerimi belki tam ifade edemiyorum" dedi.

 

"JAPONYA BAKANI BİLE OLSA ONU BİLE DİNLEMEYE GİDERDİK"

"Baskı, kötü tavır gibi bir şey hissettiniz mi?" şeklindeki bir soru üzerine Kurt, "Bana karşı yapılmadı. İçimden belirli hisler geçti tabii ki. Acabalar geçti. 'Neden orada bulundun, gerek var mıydı?' diyenler oldu. Bırak Türk olanın insan olanın orada bulunması vazifedir. Bakan hanımı rehin almışlar. Bu çok acı. Avrupa'da bayan hakları, demokrasi, ifade özgürlüğü çok ön planda olan şeyler. Bazı insanlar bu değerlere göre yaşıyorlar. Ama o gece yaşadıklarım bambaşka bir hissiyat verdi. Olayın etkisinde kaldım. Düşüne düşüne aşırı şekilde yoruldum. O yüzden hastanede dinlenmeye çekilmek istiyorum. Orada Japonya bakanı bile olsa onu bile dinlemeye giderdik. Orada olmak her insanın görevidir. Organizesi iyi yapılan yerde bulunmak isterim" yanıtını verdi.

"ÇOCUKLARIM, İŞİM, AKRABALARIM HOLLANDA'DA"

Türkiye'de ne kadar kalacağının belli olmadığını belirten Kurtu, "Tedavi hem Türkiye'de hem Hollanda'da devam edecek. Çocuklarım, işim, akrabalarım Hollanda'da. Orada yaşıyoruz. Babalarımız, dedelerimiz Türkiye'nin o durumundan kaçıp işçi olarak hitmişler Hollanda'ya. Şu anda vatanımda olmaktan mutluluk duyuyorum . Hele hele böyle bir Türkiye'de olmaktan memnunum" dedi.

 

"AĞRI KESİCİ VERİLİYOR VE EVİNE TEKRAR GÖNDERİLİYOR"

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Doç Dr. Aytekin Kaymakçı da Hüseyin Kurt'ın tedavisi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Kaymakçı Hüseyin Kurt'un Hollanda'da hastaneye bilinci kapalı olarak gittiğini, ancak ilk müdahalenin ardından evine gönderildiğini belirterek “İlk gittiğinde beyinden bir film çekiliyor. Sol bacağında bir köpek ısırığına bağlı olarak yaraları var onlar temizleniyor ve evine gönderiliyor. Aradan 5 gün geçtikten sonra aşırı ağrılarından dolayı tekrar hastaneye gidiyor ve çekilen filmler sonucunda omurga kemiğinde kırık tespit ediliyor. Ağrı kesici veriliyor ve evine tekrar gönderiliyor. Dolayısı ile bu süreçte bir güvensizlik oluşuyor. Yapılan istişareler sonucunda dün akşam itibari ile hastanemize getirildi" dedi.

 

"ŞU ANDA GENEL DURUMU İYİ"

Hastaneye geldikten sonra yapılan müdahaleleri anlatan Kaymakçı, “Biz servisimize aldıktan sonra hastamız tüm uzmanlarımız tarafından gözden geçirildi. Gerekli kan tetkikleri ve filmler çekildikten sonra boyunda altıncı kemikte bir kırık tespit ettik. Hollanda'da tespit edilemeyeni biz hastanede yaptığımız tetkik sonucunda ortaya çıktı, bel kemiğinde ve bir omurga kemiğinde ayrıca bir kırık tespit ettik. Sol bacağında köpek ısırığı nedeniyle yaralar tespit edildi ve gerekli müdahaleler yapıldı.

Şu anda genel durumu iyi. Hayati tehlikesi yok. Yalnız burada yaşamış olduğu fiziksel travmanın yanından çok ciddi psikolojik travma söz konusu. Fiziksel travma birkaç hafta içinde düzelebilir ama psikolojik travma uzun süre devam edebilir. Gerekli tıbbi desteği sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Hüseyin Kurt'un ağabeyi Aslıhan Kurt ise kardeşinin Türkiye'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devlet büyüklerine teşekkür etti.

 

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!