Hollanda Meclisi’nde peçe yasağına destek

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Meclisi’nde peçe yasağına destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 09:47

Hollanda hükümetinin, kamusal alanda peçe ve burka gibi yüzü tamamen kapatan giysilerin yasaklanmasına ilişkin önerisi, mecliste çoğunluğun desteğini aldı. Mecliste kabul edilmesi beklenen burka ve peçe yasağına ilişkin düzenleme, senato onayının ardından yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

HOLLANDA İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘kamusal alanda yüzü tamamen örten giysilerin yasaklanmasına ilişkin düzenlemeye’, iktidar ortağı partilerin yanı sıra ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) ile Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) de destek verdi.

Hollanda kamuoyunda uzun süredir tartışılan burka ve peçe yasağı konusunda, koalisyon ortakları Liberal Sağ Parti (VVD) ile İşçi Partisi (PvdA) 2012 yılında anlaşmaya varmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı tasarıya göre, kamu kuruluşları, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında peçe ve burka giyilmesi yasaklanacak.
Yasak kararı, yüzü tamamen kapatan kask ve kar maskesi takanları da kapsayacak. Yasağa uymayanlar, 405 euro para cezasına çarptırılacak.

DANIŞTAY OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRMİŞTİ

Haberin Devamı

Hollanda Danıştayı, okul ve hastanelerde peçe ve burka yasağı konusunda olumsuz görüş bildirmişti. Danıştay, okul ve hastanelerin bu tür kıyafetler konusunda kendi kurallarını koyabilecekleri uyarısında bulunmuştu.
Ancak mecliste çoğunluğu oluşturan partiler, Danıştayın olumsuz görüşüne rağmen hükümetin yasak kararına destek verdi.
Tasarıya senatonun da onay vermesi durumunda, Hollanda genelinde burka ve peçe yasağı uygulamaya konulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!