Hollanda hükümetine: Cevabı ağır olacak

Güncelleme Tarihi:

Hollanda hükümetine: Cevabı ağır olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 22:25

Başbakan Binali Yıldırım, Bakan Kaya’ya yönelik tutumu “Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Türkiye, bunun cevabını en ağır şekilde verecektir” diye eleştirdi. Başbakan Yıldırım dün Yalova mitinginde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİKTATÖRCE UYGULAMALAR

“Bugünlerde yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz. Açık açık buradan söylüyorum, siz bunu yapmakla ‘hayır’ kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlarda ‘hayır’ demek serbest, ‘evet’ demek yasak. Bu çifte standart Avrupa’nın demokrasisine, insan hakları savunuculuğuna büyük zarar veriyor.

TERÖRE GIKIN ÇIKMAYACAK

Terör örgütleri FETÖ, PKK ve yandaşları Avrupa’da elini, kolunu sallayarak gezecek, her türlü propagandayı yapacak, gıkın çıkmayacak, Türkiye’den bakanlar, milletvekilleri gidince onlara izin vermeyeceksin. Yok böyle yağma, ne yaparsanız yapın, vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız. Anayasa değişikliğine HDP, Almanya, FETÖ, Hollanda karşı çıkıyor. Demek ki bu işte bir yanlışlık var, o halde ‘evet’ diyeceğiz.

Haberin Devamı

BAKANA İZİN VERİLMEMESİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Hollanda’da yapılan muamele asla kabul edilemez. Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir, Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Bir daha ülkemize, vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken yapılacaktır.

PROVOKASYONA GELMEYİN

5 milyon memleket sevdalısına sesleniyorum. Aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Bu insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan’da ‘Evet, evet, evet’ cevabıdır.
Ayrıştıran değil birleştiren olduk, 80 milyonu kardeş bildik. Şimdi ülke olarak tarihi bir değişimin arifesindeyiz. 16 Nisan’da aydınlık Türkiye’nin kapılarını ardına kadar açmaya var mısınız? Milletimiz inanıyorum ki değişime bir kez daha ‘evet’ diyecek, ülke sırtındaki yükleri atacak, prangaları çözecek. Biz daha güçlü bir ülke istiyoruz, onlar ‘Türkiye yerinde saysın’ diyor. Biz daha istikrarlı bir Türkiye hayal ediyoruz, onlar güçlü Türkiye’nin hayalini kurmak bile istemiyor. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerini ve daha ötesini gerçekleştirelim diyoruz, onlar Türkiye’nin bugün geldiği noktayı bile anlamaktan aciz kalıyorlar.

Haberin Devamı

YÖNETİMDE DİNAMİZM OLACAK

Türkiye için yeni ve parlak günler 16 Nisan’dan sonra başlayacak. Bu sistemle demokrasimiz daha da gelişecek. Yönetimde istikrar ve dinamizm olacak. Cumhurbaşkanı ile milletvekilleri aynı gün seçilecek. Seçim akşamı hükümet de milletvekilleri de belli olacak. Artık seçim ertesi hükümet işbaşı yapacak, memleket, millet için 15 Temmuz’un bekçileri, 16 Nisan’ın emekçileri gençlerimiz, kadınlarımız için işbaşı yapacak. Cumhurbaşkanı-Meclis arasında bir denge kurulacak, uzlaşma olacak. Bu uzlaşma her şeyi değiştirecek ve ülke bundan kazanacak. Siyaset kurumları kendini yenilemek durumunda kalacak, yenilenmeyenler tarihin tozlu sayfaları içinde kaybolup gidecek.” 

BAKMADAN GEÇME!