Hollanda Eredivisie'nin yeni patronu Twente

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Eredivisienin yeni patronu Twente
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 10:53

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nin (Eredivisie) 15. haftası geride kalırken, deplasmanda ezeli rakibi Ajax;a 3-1 yenilen PSV Eindhoven, liderliği FC Twente;ye kaptırdı.

Evinde ADO Den Haag;ı 2-0;la geçen FC Twente, 34 puanla ligin ilk sırasına yerleşti. Şampiyonluk mücadelesi veren Vitesse ise galibiyet serisine Joda JC Kerkrade;yi yenerek devam etti. FC Twente ile aynı puana sahip Vitesse averajla ikinci sıraya yükseldi.

Üç hafta önce liderlik koltuğuna oturan PSV Eindhoven, ezeli rakibi Ajax;a yenilmekten kurtulamadı. Amsterdam Arena Stadı;nda oynanan 51 bin seyircinin izlediği karşılaşmada, rakibine oranla vasat bir oyun ortaya koyan PSV, maçı 3-1 kaybederek ligdeki 4;üncü mağlubiyetini aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip 29. dakikada Siem De Jong;un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra toparlanan PSV, 36. dakikada Jeremain Lens;in estetik açından güzel golüyle beraberliği yakaladı ve ilk devre 1-1- sona erdi. İkinci yarıda karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmada ev sahibi Ajax, 72. dakikada Danny Hoesen ve 87. dakikada Viktor Fischer;in golleriyle farkı ikiye çıkararak maçı 3-1 kazanmasını bildi. Ajax aldığı bu galibiyetle puanını 30;a çıkararak 4. sıradaki yerini korurken, 33 puanda kalan PSV lig liderliğinden 3. sıraya geriledi.

Şampiyonluk yarışının güçlü adaylarından FC Twente, evinde ağırladığı ADO Den Haag engelini ikinci yarıda bulduğu gollerle aştı. Karşılaşmanın genelinde bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan FC Twente, 49. dakikada Tjarron Chery;nin kırmızı kart görmesinden sonra 10 kişi kalan rakibini, 55. dakikada Dusan Tadic ve 83. dakikada Dmitry Bulykin;in attığı gollerle 2-0 yenmesini bildi. Bu galibiyetle önümüzdeki hafta karşılaşacağı PSV maçı öncesi moral bulan Twente, puanını 34;e çıkarak Vitesse;nin önünde averajla ilk sıraya yerleşti. 19 puanda kalan ADO Den Haag ise 8. sıraya düştü.

Peş peşe aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Eredivise;nin şampiyonluk adaylarından Vitesse ise, galibiyet serisine Roda JC Kerkrade karşısında da devam etti. Seyircisinin desteğini alarak maça hızlı başlayan Vitesse, karşılaşmanın ilk yarısını 10. dakikada Marco van Ginkel ve 42. dakikada Jonathan Reis;in golleriyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da baskılı bir oyun ortaya koyan evsahibi ekipte 62. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Jonathan Reis farkı 3;e çıkardı ve karşılaşma Vitesse;nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle birlikte puanını 34;e çıkaran Vitesse, lider FC Twente;yle aynı puana sahip olmasına rağmen averajla 2. sıraya oturdu. Joda RC Kerkrade ise 10 puanda kalarak 17. sıraya geriledi.

-Eredivisie;nin 15. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:-

FC Twente-ADO Den Haag.........:2-0
Feyenoord-RKC Waalwijk.........:2-0
Willem II-sc Heerenveen........:3-1
Ajax-PSV.......................:3-1
NEC Nijmegen-NAC Breda.........:1-1
FC Utrecht-AZ Alkmaar..........:2-1
FC Groningen-Heracles Almelo...:2-0
Vitesse-Roda JC Kerkrade.......:3-0

-Puan durumu-

Hollanda Eredivisienin yeni patronu Twente


-Gol krallığı-

Eredivisie;de gol krallığı yarışında Vitesse;den Wilfried Bony, bu haftayı boş geçmesine rağmen attığı 15;e golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 11 golle Heerenveen;den Alfred Finnbogason ve 10 golle Feyenoord;dan Graziano Pelle takip ediyor.

-Eredivisie;de 16. hafta programı-

7 Aralık Cuma:
Heracles Almelo-FC Utrecht.
8 Aralık Cumartesi: RKC Waalwijk-NEC Nijmegen, ADO Den Haag-PEC Zwolle, AZ-Willem II, Ajax-FC Groningen.
9 Aralık Pazar: sc Heerenveen-Roda JC Kerkrade, NAC Breda-Feyenoord, VVV-Venlo-Vitesse, PSV-FC Twente.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!