Hollanda’daki üretimi Türkiye’ye kaydıracak füze rampası üretecek

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’daki üretimi Türkiye’ye kaydıracak füze rampası üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Ege Serbest Bölgesinde havacılık sektöründe faaliyet gösteren Fokker Elmo, 2012’de açacağı fabrika ile Türkiye’deki istihdamını 500’e çıkaracak. Fokker Elmo Pazarlama ve Satış Direktörü Rico Engelman, “Hollanda’daki fabrikaların bir bölümünü füze rampası üretmek için Ege Serbest bölgesine kuracağımız yeni bir fabrikaya taşıyacağız” dedi.Özgür EKŞİ- Tolga ÖZBEK

Haberin Devamı

SON dönemlerde savunma sanayi alanında Türkiye’de önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Fokker Elmo Pazarlama ve Satış Direktörü Rico Engelman, “Ege Serbest Bölgesinde havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz 2012’de açacağımız fabrika ile Türkiye’deki istihdam 500’e çıkacak. Hollanda’daki fabrikanın bir bölümünü füze rampası üretmek için Ege Serbest bölgesine kuracağımız yeni fabrikaya taşıyacağız” dedi.
Patroit anlaşmasına bağlı
İzmir’deki yeni yatırımlarını değerlendiren Rico Engelman, şöyle konuştu: “Türkiye bizim için önemli bir ülke. Mayıs 2012’de faaliyete geçecek yeni fabrikamız ile İzmir’deki çalışan sayımız 160 daha artarak 300’e, birkaç yıl içinde de 500’e yükselecek. Aynı zamanda Patriot füzelerinin rampalarını da üretiyoruz. Türkiye Füze Kalkanı projesinde Patriot alımı için anlaşma yaparsa Hollanda’daki fabrikamızın bir bölümünü füze rampası üretmek için Ege Serbest bölgesine kuracağımız yeni bir fabrikaya taşıyacağız.”
Elit tedarikçimiz
Öte yandan, Amerikan Raytheon firması için üretim yapan Roketsan, Patriot füzesi için yaptığı üretimle mükemmeliyet ödülü aldı. Roketsan’a ödülü Uluslararası Savunma Fuarı IDEF’te düzenlenen bir törende verildi. Raytheon’un dünyada 4 bin üzerinde alt yüklenicisi olduğu, bunlardan 132’sine ödül verildiği, ödülü alanlardan yalnız altısının ABD dışından olduğu öğrenildi. Roketsan bu 6 firma arasında yer aldı. Raytheon Türkiye Patriot program direktörü Robert Boots, “Pek çok Ortadoğu ülkesine Patriotu, Roketsan’la beraber satmayı, yapmayı hedefledik. Roketsan kesinlikle elit tedarikçilerimiz arasındadır” dedi.

Haberin Devamı

TAI, ANKA ile devler ligine girdi

TÜRKİYE’nin ilk defa orta irtifa insansız hava aracı (İHA) ANKA’yı üreten havacılık firması TAI, devler ligine girdi. TAI, Avrupa’nın sivil amaçlı insansız hava aracı projesi Talarion’a katıldı. IDEF’te dün TAI ve Cassadian arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Talarion prototipin ilk uçuşunun 2014’ta yapılması planlanıyor. Talarion sivil alanda da kullanılacak. Uyuşturucu kontrolü, sınır koruması, doğal kriz yönetimi gibi değişik güvenlik operasyonunda kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Koç’ta helikopter gemisi ihalesine girme hazırlığı

KOÇ Holding Savunma Sanayi, Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, şunları söyledi: “Sahil Güvenlik Komu-tanlığı’na milli imkan-larla üretilen arama kurtarma gemi-lerinden ilki eylülde teslim edilecek. Kalan üç gemiyi de 2012’de teslim edeceğiz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, LPD Helikopter Taşıma Gemisi için ihale açtı. RMK Marine ile ihaleye katılacağız. Gemi, 35 tonluk 4 helikopter bulunduruyor, bin personel taşıyabiliyor, havuzu bulunuyor ve 30 tank, 80’e yakın askeri araç yüklenebiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!