Holiganlar cezasını çekecek

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar cezasını çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 20:25

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Sporda şiddeti yapan bir azınlık var. Onlara kanundaki ceza neyse o verilecek. Elektronik bilette aksayan yönler olabilir ama bu sayede olaylar azaldı” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nca Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen, “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı” başladı.

Çalıştay’a İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Bir konuşma yapan Kılıç, spor ile şiddetin kelime olarak bile yan yana gelmemesi gerektiğini belirterek, “Şiddeti yapan, sahaya atlayan, salona atlayan çok azınlık bir grup, yani holiganlar... Bu kişilere kanundaki ceza neyse o verilecek” dedi.


DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK 


Elektronik biletle ilgili eleştirilere de değinen Kılıç, “Elektronik bilet sisteminin düzeltilmesi gereken tarafları mutlaka olacaktır. Ama elektronik bilet devreye girdikten sonra olumsuzluklarda ciddi bir düşüş olmuştur” diye konuştu. Televizyonlardaki spor programlarını da eleştiren Bakan Kılıç, “Dünyanın hiçbir yerinde maç sonrası saatlerce spor programı yapılmıyor. Spor programları artık spor programı olmaktan çıkıp kulüp yöneticilerinin, sporcuların, teknik adamların birbirine atıp tuttuğu tartışma programlarına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

ŞİDDETE, TERÖRE MÜSAMAHA YOK

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Çalıştay’da, sporun huzur içerisinde yapılmasını arzuladıklarını belirterek, “Bu konuda görevimiz, yetkimiz ve sorumluluklarımız var. Politikamız bir problemi görmemek değil, çözmektir” dedi. 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulandığını anlatan Ala, “Biz sahada şiddete, teröre müsamaha gösteremeyiz. Bu, bize yakışmadığı gibi memleketin imajına da zarar veriyor” diye konuştu.


ARKAMIZI DÖNEMEYİZ

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çalıştay’da, Türk futbolunda kimsenin inkar edemeyeceği noktaya geldiklerini ifade ederek, hiçbir şey yokmuş gibi arkalarını dönüp gidemeyeceklerini dile getirdi. Gümüşdağ, “Hep suçu birilerine atmak için çabalıyoruz. Oysa hepimizin payı var” dedi.


ORMAN’DAN ÖNERİLER

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Çalıştay’daki konuşmasında, “Sporu geren açıklamalar yapan yöneticiye de ömür boyu men cezası verilsin. Futboldan 1 yıldan fazla ceza alanlar başkanlığı, yöneticiliği bıraksınlar” dedi. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de, “Passolig kartı olmayan 1532 kişinin statlara girişi engellenmiş, usulsüz girişler yüzde 10 azalmıştır” bilgisini verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!