Hokeycilerin baklavası Gaziantep'ten

Güncelleme Tarihi:

Hokeycilerin baklavası Gaziantepten
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 13:41

Hokeycilerin baklavası Gaziantep'ten

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - KONYA'DA düzenlenen EuroHockey U18 Erkek-Kız Açık alan Hokey Şampiyonası'na katılan tüm takımların oyuncularına baklava ikram edilecek.

Konya Şükrü Saraçoğlu Stadında devam eden Avrupa U18 Erkek-Kız Açık alan Hokey Şampiyonası'na katılman ülke sporcularına Ayıntap Baklava firması ürettiği özel baklavaları gönderdi. Tanıtımın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Ayıntap Baklava sahibi Levent Aktaş baklavayı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Uluslararası spor organizasyonlarının tanıtım için önemli fırsat olduğunu belirten Aktaş, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelerek Konya'daki turnuvaya katılan tüm sporculara baklava ikram edeceklerini belirtti.

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep'in lezzetlerinin daha fazla tanıtılmasının Gaziantep ve Türkiye'nin turizm potansiyelinin artışına önemli katkı sağlayacağını belirten Aktaş, şöyle davam etti:

"Gastronomi, turizmin en önemli alanlarından birisi. Gaziantep olarak gastronomi dalında çok büyük bir hazineye sahibiz. Bu hazinemizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu amaçla Ayıntab Baklavaları olarak bir taraftan şehrimizin bir taraftan da baklavanın tanıtımına katkı sağlamayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak görüyoruz. Konya'da gerçekleştirilen EuroHockey U18 Erkek-Kız Açık alan şampiyonasına Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden katılan tüm oyuncu ve teknik ekiplere özel olarak imal ettiğimiz Gaziantep baklavasını ikram etmekten büyük mutluluk duyacağız. Turizm ve tanıtım için herkesin elinden gelen özveriyi göstermesi gerek. Tanıtım sadece devletin görevi olmamalı. Başta turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar olarak, herkes bu konuda elini taşın altına koyabilmeli."

Aktaş, Gaziantepli olan Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'ın da uluslararası ölçekli başarıların elde edilmesinde önemli rolü olduğunu vurgulayarak, “Gaziantepliler olarak Türkiye Hokey Federasyon Başkanımız Sadık Karakan'a başarıları ile ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!