Hocalı’da katledilen 613 kişi anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı’da katledilen 613 kişi anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:33

Keçiören Belediyesi, Azerbaycan Büyükelçiliği ile birlikte, Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybeden 613 kişiyi düzenlenen törenle andı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Meydanı’ndaki Hocalı Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov’un yanı sıra Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da katıldı. Mustafa Ak, burada yaptığı konuşmada, “Azeri kardeşlerimizin yaşadığı acıyı ölümsüzleştirmek için yaptırdığımız anıtımızda düzenlediğimiz törenle Hocalı’yı unutmadığımızı dile getiriyoruz. Hocalı Katliamı, tarihin utanç sayfaları arasında yerini almıştır” dedi. Büyükelçi Bağırov da, konuşmasına Hocalı şehitlerine ve Ankara’daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayarak şunları söyledi:
“Büyük Ermeni hülyalarına kapılan Ermeni milliyetçileri, Hocalı’da bu terörü gerçekleştirdiler. Ortaya çıkarılan Dağlık Karabağ ve Hocalı sorununun bu zihniyetin eseridir. Hocalı da işlenen soykırımda adalet yerini buluncaya kadar sesimizi duyurmak için çalışacağız. Tarih bilincinin canlı tutulması bir zorunluluktur.”
Tören, protokol heyetinin şehitler için anıta karanfil bırakması ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!