Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 20:18

- AK Parti Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Ekinci:- "Biz, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır"

Haberin Devamı

BURDUR (AA) - AK Parti Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci, "Biz, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır" dedi.

Ekinci, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ermeni kuvvetlerinin 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yüzlerce Türk'ü katlettiğini söyledi.

21. yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı yapılmadan katliam yapıldığını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Hocalı katliamı sırasında, 10 bin nüfuslu Hocalı'da yaklaşık 3 bin civarı Azeri bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir."

Haberin Devamı

Ekinci, Hocalı katliamının, uluslararası arenada yankı bulamamasının, kınanması gereken bir durum olduğunu dile getirerek, aynı çevrelerin, Türkiye ve yakın coğrafyasında yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutum sergilediğini kaydetti.

Azerbaycan ve Türkiye'nin aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaştığını anlatan Ekinci, "Biz, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti, bugüne kadar merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi 'Tek millet iki devlet' olarak ilişkilerini sürdürmüştür. Bundan sonrada sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!