Hocalı Katliamı'nın 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı Katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:03

- AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Dursun, Ermenilerin 1992'de Hocalı'da yaptığı katliamı kınadı.

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Ermenilerin 1992'de Hocalı'da yaptığı katliamı kınadı.

Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenilerin 1992'de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında çocuk, kadın ve yaşlı ayırımı yapmadan 613 kişiyi katlettiğini söyledi.

Kadın ve çocukların dünyanın gözü önünde katledildiğini belirten Dursun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"21. Yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde; kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleşmiştir. Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin civarı Azerbaycan Türkü bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede: 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara; Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur."

Haberin Devamı

Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananların uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini ifade eden Dursun, Hocalı’da yapılan katliamın, Azerbaycan’daki kardeşler başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suç olduğunu kaydetti.

Kadın Kolları Başkanı Dursun, AK Parti Bingöl Kadın Kolları olarak 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı’da yapılan katliamı kınadıklarını, yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti olmadığını kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!