Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 17:34

-AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Bilgen: ''Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir''

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, 26 Şubat 1992 yılında Hocalı'da yapılan katliamı kınandı.

Bilgen, il binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerinin yüzlerce Türk'ü katlettiğini ve kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisinin gerçekleştirildiğini anlattı.

Hocalı katliamının üzerinden 24 yıl geçtiğini anımsatan Bilgen, Ermenilerin yaptıkları bu katliamın, insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olduğunu bildirdi.

Hocalı'da yaşananların uluslararası kamuoyunda ve Batı ülkeleri tarafından görmezden gelindiğini iddia eden Bilgen, şunları söyledi:

"Hocalı'da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir."

Bilgen, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

''Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı' daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz.''

Tüm teşkilat üyeleriyle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ bölgesindeki Hocalı'da yapılan katliamı kınadıklarını vurgulayan Bilge, katliamda vefat edenleri de rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!