Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:55

- Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bir grup öğrenci, 24 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamı kınadı

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bir grup öğrenci, 24 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından yapılan Hocalı katliamını kınadı.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde 1992 yılında Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamı, aralarında Azerbaycan vatandaşı öğrencilerin de bulunduğu bir grup üniversite öğrencisi tarafından protesto edildi.

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup, OMÜ Yaşam Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Azerbaycanlı Şahmal Alisoy, 24 yıl önce yaşanan kan dondurucu katliamın hafızalarda tazeliğini koruduğunu söyledi.

Hocalı katliamının bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Alisoy, ''Ermenilerin yaptıkları bu katliam insanlık suçudur. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azeri kardeşimiz Ermeni çetelerince katledildi. 20. yüzyılın insanlık dışı en vahşi katliamı Ermeniler tarafından Hocalı'da gerçekleştirildi. Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu katliama herkes seyirci kaldı. İnsanlık, mazlumun yanında yer alan bizleri de, zalimin yanında yer alan Rusları da hak ettiği şekilde anacaktır'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından öğrenciler, Hocalı katliamını anlatan broşür dağıttıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!