Hocalı Katliamı'nın 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı Katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:13

Haberin Devamı

ARDAHAN (AA) - AK Parti Ardahan Kadın Kolları Başkanı Leyla Kargı, Ermenilerin Hocalı'da 24 yıl önce 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katlettiğini hatırlatarak bunun bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Kargı, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenilerin yaptığı katliamdan dolayı vefat edenleri rahmet ve dua ile andıklarını, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarına tekrar başsağlığı dileklerinde bulundu.

Dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisinin Hocalı'da Ermenilerin gerçekleştirdiğini anlatan Kargı, "Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı'da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyeleriyle birlikte Hocalı'da yapılan katliamı kınadıklarını kaydeden Kargı, katliamda vefat edenleri bir kez daha bu vesileyle gündeme getirmeye alıştıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!