Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:28

- AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Gökten:- "Zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve bu olay acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - AK Parti Bursa Kadın Kolları üyeleri, Hocalı katliamının 24'üncü yıl dönümünde, katledilen Azerileri dualarla andı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten, 24 yıl önce Ermeni kuvvetlerinin Sovyetler Birliği'nin desteğiyle yüzlerce Türk'ü katlettiğini belirtti.

Gökten, katliamı kınadıklarını dile getirerek, "21'inci yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan, eşine az rastlanır katliamlardan biri gerçekleşmiştir" dedi.

Bu katliamın uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini aktaran Gökten, bunların ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumlarının, seneler sonra da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu gösterdiğini vurguladı. Gökten, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugün bomba yüklü araçlarla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır. Bizim için dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te, Türkmen Dağı'nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır."

Gökten, Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar ilişkilerini "Bir ananın iki oğlu" olarak sürdürdüğünü dile getirdi. Azerbaycan'ın kendileri için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerinin de milletlerden bir millet olmadığına işaret ederek, "Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Hocalı katliamıyla ilgili bir kısa film gösterimi de yapıldı, katliamda hayatı kaybedenler için dualar edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!