Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:44

- AK Parti Sinop Kadın Kolları Başkanı Altınkök:- "Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması, kınanması gereken bir durumdur"

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Kadınları Kolları Başkanı Nurdan Altınkök, Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Altınkök, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerinin Sovyetler Birliğinin desteği ile yüzlerce Türk’ü katlettiğini söyledi.

Dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisinin yapıldığını vurgulayan Altınkök, 613 kişinin katliamda yaşamını yitirdiğini anlattı.

Hocalı katliamının üzerinden 24 yıl geçtiğini anımsatan Altınkök, şöyle konuştu:

"Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği’nin yaptıkları insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı'da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması, kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!