Hocalı Katliamının 24. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Hocalı Katliamının 24. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:49

Haberin Devamı

KARS (AA) - AK Parti Kars Kadın Kolları İl Başkanı Nurgül Güner, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 24 yıl önce Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği ve 613 kişinin hayatını kaybettiği katliamı kınadı.

Güner, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 26 Şubat 1992'de Ermenilerin, 21. yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır bir katliam gerçekleştirdiğini söyledi.

Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı'da yaklaşık 3 bin civarında Azerinin bulunduğunu belirten Güner, "Ermeniler, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede 83 çocuk olmak üzere 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir" diye konuştu.

Azerbaycan ve Türkiye'nin aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki millet olduğunu ifade eden Güner, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye ve Azerbaycan, bugüne kadar merhum Haydar Aliyev'in de dediği gibi 'bir ananın iki oğlu' olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir."


Güner, Srebrenitsa, Halepçe, Hama, İdlip ve Türkmen dağında yaşananlar ile 24 yıl önce Hocalı'da yaşananların da o olduğunu dile getirdi.

Bugün bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyetin birebir aynı olduğunu savunan Güner, "Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!