Hocalı Katliamı'nın 24. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Hocalı Katliamının 24. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:01

-Eğitim Bir Sen Edirne Şube Başkanı Dalgıç:-"Hocalı katliamının etkisini binlerce insan taşıyor"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Eğitim Bir Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, Hocalı katliamının etkisini binlerce insanın taşıdığını bildirdi.

Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada,Hocalı'da insanlığı katledenlerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 600’ü aşkın soydaşın Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldüğünü belirten Dalgıç, "Yüzlerce insan yaralandı. Bin 275 kişi rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutuldu. Katliamı gerçekleştirenler cezalandırılmak bir yana daha sonra cumhurbaşkanlığı da dahil Ermenistan'ın en yüksek makamlarına kadar çıktı" ifadelerini kullandı.

Hocalı katliamının etkisini binlerce insanın taşıdığını aktaran Dalgıç, şunları kaydetti:

"Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir. İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil aynı zamanda ahlaki, vicdani boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir. Zalimlerin güdümü altına aldıkları veya almak istedikleri mazlum kitleleri acımasızca ölüme sürükledikleri kanlı, kirli çağın en mağdur tarafları, sayıları milyonları bulan kadınlar, yaşlılar, çocuklar olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Dün Ahıska'da, Kırım'da, Hama'da, Halepçe'de, Srebrenitsa'da, Hocalı'da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze'de, Bayırbucak'ta genel anlamda Irak'ta, Suriye'de sergilemektedir. Gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedirler."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!