HKKK toplanıyor..

Güncelleme Tarihi:

HKKK toplanıyor..
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2005 18:26

Masume’nin bu oyunlar sırasında yüzü çiziliyor. Birden somurtuyor. Daha çok kızı Benek’e kızıyor. “Yavrularına sahip çık, yoksa onları pataklarım” deyince hava gerginleşiyor.

Tabiii bu aslında aile içi bir gerginlik. Kısa süre içinde tatlıya bağlanıyor. Vedalaşma kısa sürüyor.

Bizler Masume’yi sepetine koyarak veterinerden ayrılıyoruz.

Masume, yıllardır yaşadığı site bahçesine dönünce ilk rastladığı Reis’e bir şeyler fısıldıyor. Sonra da neşeli bir tavırla zıplayıp “Benek yaşıyor, Benek yaşıyor” diye diğer kedilere haber verirken mutluluktan adeta uçuyor.

Masume yeni durum tespiti yapmak, geçen aylardaki gelişmeleri değerlendirmek için derneğin yönetim kurulunu toplantıya çağırmaya karar veriyor. Aslında geç kalınmış bir karar. Nasıl ki ülkede, geleceğin planlaması için Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılıyor, başta cumhurbaşkanı olmak üzere askerler ve siviller toplanıp geçen bir ay içindeki gelişmeleri değerlendiriyorlar, neden hayvanlar böyle bir sisteme girmesinler ki?

Üstelik kendileri için neden yeni bir “Milli Siyaset Belgesi” hazırlamasınlar ki?

Hemen Reis’e durumu anlatıyor ve yönetim kurulu toplantısının yapılacağını, gizli toplantının gece icra edileceğini söylüyor.

Toplantının gizli olması ve gece yapılmasında Masume haklı.

Etraf düşman kaynıyor. Sitede, 3 bin metrekarelik alanda mutlu bir yaşam süren tüm kedilere ve Tomi’ye gözlerini dikmiş, huzurlarını bozmak isteyenin sayısı her geçen gün öylesine artıyor ki, kimin dost kimin düşman olduğunu anlamak artık güç.

Gizliliğe uyulmazsa alınan kararlar dışarı sızabilir. Hatta sabotajcılar harekete geçebilir. Nesillerinin tamamen ortadan kaldırılmasını isteyen iç ve dış düşmanlar, bundan böyle canlı bombaları devreye sokabilirler.

Toplantıların yeri, zamanı düşmanlarca bilinmemeli, gece karanlığındaki komite toplantısının yeri çok iyi belirlenmeli.

Dernek ve komite başkanı olarak Masume kurul toplantı yeri olarak Anayasa Parkı, şırıltılı havuz kenarını belirlediğini açıklayarak gece yarısı burada toplanılmasını duyurur.

Parkın çağlayan süsü verilmiş, küçük havuzuna üstteki kayalardan dökülen suların çıkardığı sesler toplantının gizliliği için çok önemli sayılır. Osmanlı padişahları, yabancı ülkelere yapacakları istila kararlarını havuzbaşında alırlarmış. Bazı padişahlar saraydaki hamamı kapatırlar, bir yandan kese yaptırırlarken bir yandan da kurna sesleri arasında toplantılarını icra ederlermiş. Masume, bu durumu Reis’e anlatırken “Su sesi çok önemli. Su sesi, insanların yaptıkları konuşmaların dışardan duyulmasını önlermiş. Yani casuslara karşı en etkili önlem buymuş” diyordu.

Gece yarısı Masume başkanlığında toplanan HKKK (Hayvanları Koruma ve Kollama Kurulu) toplantısında hava oldukça serindi. Bu serinliği parkın havuzuna akan sular da arttırıyordu. Kimi kediler üşüdüklerini anlatmaya çalıştılar ama Masume “Sizlerden bir saat üşümenizi istiyorum. Ölmezsiniz. Eğer buna katlanmazsanız bilin ki geleceğiniz karanlıktır” diye çıkıştı.

Benek’in ölmediğinin anlaşılması karşısında fazla sevinilmemesi gerektiğinin altını çizen Reis, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti. “Aramızda nifakcılar varsa, ayrımcılık yapanlar varsa bunlarla mücadele ederken yasalara uyalım deniyor. Uyalım ama yasa boşluklarından yararlanıp, üstelik AB’nin desteği ile iç karışıklık çıkarmaya çalışıyorlar. Ellerimiz kollarımız bağlı. Gerekirse sert önlemler alalım. Bu ülkeyi ya sevecekler, ya sevecekler. Bu ülkeyi kayıtsız şartsız sevecekler, ya da terkedecekler. Lamı cimi yok bunun” diyordu.

Masume ise “Evet, bıçak kemiğe dayanmak üzeredir. Ben de Reis’in söylediklerine katılıyorum. Bu konuda yeni önlemlerin alınmasından yanayım. Sertleşmeliyiz. Aksi halde geleceğimiz tehlikeye düşebilir” diyerek destek çıkıyordu.

Sabahın ilk saatlerine kadar, su sesleri arasında yapılan gizli toplantıda alınan kararlar tekrar tekrar gözden geçirildi. Kararların “Siyaset Belgesi”ne geçirilmesi ve bazı yeni kararların alınması için toplantı ertesi güne bırakıldı. Gerçekten iç ve dış tehlikelere ilişkin önemli sorunlar vardı ve bunların toplantı zabıtlarına geçirilmesi gerekiyordu.

Sevgiler,

Sezai

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!