Hızlı Türkler

Güncelleme Tarihi:

Hızlı Türkler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa basını takımımıza övgü yağdırdı

K.İrlanda'yı deplasmanda 4 dakika içerisinde attığı 3 golle deviren ay yıldızlı ekibimizin 2000 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne emin adımlarla ilerlediğini yazan İngiliz ve İtalyan gazeteleri, gecenin kahramanı Arif'i de yere göğe sığdıramadı.

A Milli Futbol Takımımız, K.İrlanda'yı deplasmanda 4 dakika içinde attığı gollerle 3-0 yenerek, 2000 Avrupa Şampiyonası Finalleri için iddisını sürdürürken, Avrupa basını ay yıldızlı ekibimize övgüler yağdırdı. İngiltere ve İtalya'da yayınlanan gazeteler, İrlanda önünde hat-trick yapan Arif'i de göklere çıkardı.

İNGİLİZLER ŞAŞKIN

The Mail and Sunday Gazetesi, ‘‘Türkiye'nin kızartmasından sonra, üzgün Mc Menemy geleceği için savaşıyor’’ başlığı altında verdiği haberde, K.İrlanda'nın Türkiye'nin Arif gibi tehlikeli golcülerini etkisiz hale getirmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Avrupa'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan News of the World, ‘‘K.İrlanda, Arif'in hat-trick'i ile çılgın 4 dakikada yıkıldı’’ yorumunu yaptı.

Sunday Miror, ‘‘Lowrie için tekerlekler çıktı’’ yazısında K.İrlanda'nın küçük düşürücü 4 dakikada parça parça olduğunu vurguladı. Mc Menemy'in adamlarının deprem faciasından sonra acılı halkının moralini yükseltmeyi hedefleyen Türkiye karşısında uyur gezer gibi oynadıkları kaydedildi. İrlandalıları Arif'in şaşırttığına dikkat çekildi.

7.4 ile YERLEBİR

K.İrlanda'nın Avrupa Şampiyonası Finalleri hayallerinin suya düştüğünü yazan Sunday Mail, K.İrlanda'nın ‘‘Boğazın Boğası’’ lakaplı Hakan Şükür tarafından değil, daha önce 28 milli maçta ancak 3 golü olan Arif tarafından yıkıldığını vurguladı. Maçtan önce Türkiye'deki deprem faciasında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğuna dikkat çeken gazete, K.İrlanda'nın bu maçta 7.4 şiddetinde başka türlü bir facia yaşadığını kaydetti.

The Sunday Times, ‘‘İrlandalılar, Arif'in hat-trick'i ile yerlebir edildi’’ başlığını attı.

ARİF DANS ETTİRDİ

Sunday Express, ‘‘Arif'in hat-trick'i Lowrie Mc Menemy'i işten atılma noktasına getirdi’’ başlığı ile, Türkiye maçının kamp sırasında futbolcularını 42. sokak müzikaline götüren Lowrie Mc Menemy'nin, bir zamanlar Manchester United'ı çökerten adamın (Arif'in) oyuncularına dans ettirdiğini izlediğini belirtti. Arif'in en hızlı hat-trick yapan futbolculardan biri olarak rekorlar kitabına gireceği bildirildi.

4 ÇILGIN AN

Diğer gazeteler ise Milli Takımımızın zaferini okuyucularına şu başlıklarla duyurdular: Sunday People: ‘‘Lowrie Mc Menemy yolun sonunda’’, The Observer: ‘‘Mc Menemy zayıf defansını suçladı’’, The Sunday Telegraph: ‘‘Arif'in saldırıları öldürücü yaralar açtı’’, Football First: ‘‘4 çılgın an İrlandalıları çökertti’’, The Indipendent and Sunday: ‘‘Mc Menemy, Arif tarafından perişan edildi’’, Scotland and Sunday: ‘‘Türkler, 100. yenilgiyi tattırırken, Windsor çatırdıyor.’’

BÜYÜK ADIMLAR

Türkiye'nin zaferi, İtalyan basınında da geniş yer buldu. Corriere Dello Sport: ‘‘Arif 3 gol attı ve Türkiye, Belfast'ta silkinerek Avrupa Finalleri'ni uzaktan görmeye başladı. Türkiye, Finlandiya'da 2-1 zor kazanan Almanya'nın ensesinde varışa doğru büyük adımlarla ilerliyor’’ dedi.

FİNALLERE DOĞRU

La Gazetta Dello Sport'un yorumu ise şöyle: ‘‘Arif'in hat-trick'i Türkiye'yi finallere doğru uçuruyor. Türk takımı, birincilik için Almanya ile mücadele edecek.’’

Telepiu TV ise, deplasmanda kesin ve farklı bir galibiyet alan Türkiye'nin son maçta Almanya'yı zorlayıp, grubundan lider olarak bile çıkabileceğini hatırlattı.

Bizimkiler coştu

Romanya'nın Slovakya'yı 5-1 yendiği maçta Moldovan 2, Hagi 1 gol attı. İskoçya'ya 2-1 kaybeden Bosna Hersek'in tek sayısı Boliç'ten geldi.

Gecenin kahramanları

Milli Takımımız, K.İrlanda'yı deplasmanda 3-0'la geçerken, ligimizde top koşturan yabancı futbolcular da önceki gece oynanan Avrupa Şampiyonası eleme maçlarına damgalarını vurdular. Romanya'nın Slovakya'yı deplasmanda 5-1 yendiği maçta F.Bahçeli Moldovan 2, G.Saraylı Hagi de 1 gol attı.

Bushi'den 2 gol

Fenerbahçeli Boliç, Bosna Hersek'in İskoçya'ya 2-1 yenildiği maçta takımının tek sayısını kaydeden isimdi. Adanaspor'un Arnavut oyuncusu Bushi ise milli takımının sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldığı maçta 2 gole imzasını attı.

Kapıyı araladık

K.İrlanda'yı deplasmanda 3-0 yenme başarısını gösteren A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılma yolunda büyük avantaj sağladı.

2000 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmayı garantileyen ilk ülke 9. grubun lideri Çek Cumhuriyeti olurken, ay yıldızlı ekibimiz, en iyi ikinciler sıralamasının lideri. Millilerimiz, eğer grup maçlarını tamamlamış olsaydı, statü gereği Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne ilk sırada katılma şansını elde edecekti. Ay yıldızlı ekibimiz, Moldova'yı yener, Almanya ile de berabere kalırsa grup birincisi olarak finallerin yolunu tutacak. Grubu ikinci sırada tamamlasak bile, finallere katılma şansımız devam edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!