Hızlı olun ve önce düşünün

Güncelleme Tarihi:

Hızlı olun ve önce düşünün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 21:45

Dünyanın en önemli girişimci eğitmenlerinden Harvard Profesörü William Kerr, İstanbul’da konuştu. Kerr, “Bir girişim ister Boston’da ister İstanbul’da olsun rekabetin çok hızlı geliştiğini bilerek hareket etmeli. Girişimciler çok daha önce ve çok daha hızlı düşünmeli” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMLERİN dünya çapında büyümesi ve doğru sermaye ile buluşmasını sağlayan platform ScaleX, İş Bankası’nın desteğiyle dünyanın en önemli girişimci eğitmenlerinden Harvard Profesörü William Kerr’i İstanbul’da ağırladı. Artık dünyanın hiçbir bölgesindeki bir girişim için önünde sınır kalmadığının altını çizen Kerr, “Bir girişim ister Boston’da ister İstanbul’da olsun, dünya ve rekabetin çok hızlı geliştiğini bilerek hareket etmeli. Girişimciler çok daha önce ve çok daha hızlı düşünmeli ve yola çıkarken küresel pazarı hesaba katmak zorunda” dedi.

İKİ ÖNEMLİ MOTİVASYON

Küresel iş modelleri, dünyaya açılmak için doğru konumun seçilmesi, kaynak toplama ve büyüme gibi konu başlıklarını ele alan William Kerr, “Küresel şirketlerin oluşmasına tarih boyunca tanıklık ettik. Antik çağda yaşayan Fenikeliler dahi Akdeniz’deki ticarete aracılık yaparak genişledi” dedi. Profesör Kerr, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Küresel girişimler iki önemli motivasyonla ilerliyorlar. Bunların başında iki farklı noktanın bir araya getirilmesi. Örneğin, Christoph Columb’un Avrupa piyasasıyla Çin ipeğiyle buluşturma amacı ya da Silikon Vadisi’nin programlama için Hindistan’da ucuz işgücü kaynağından yararlanmaya çalışması söylenebilir. İkincisi ise küresel ihtiyaçlar ve araçlar da Skype örneğinde olduğu gibi bu fırsatı yaratabilir.”

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, “Yeni finansal teknolojilerden üst düzeyde yararlanarak, müşterilerimizin hayatlarına değer katacak uçtan uca tasarlanmış dijital deneyimler sunmak amacıyla finansal teknoloji girişimlerini oldukça önemsiyoruz. ScaleX Days gibi girişimcilerin küresel pazarlarda başarılı olmasını teşvik eden organizasyonlarda paydaş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

ScaleX Kurucusu Dilek Dayınlarlı, ilk kez düzenlenen etkinlikte teknoloji şirketlerinin gelişime ve büyümeye önem vererek nasıl ölçeklenebileceği konusunun masaya yatırıldığını aktardı.

HÜRRİYET’TEN GİRİŞİME DESTEK

Etkinlik kapsamında Türkiye’nin küresel pazarlara açılma konusunda en başarılı teknoloji girişimlerinden Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, Insider kurucusu Hande Çilingir, Yemeksepeti ortak kurucusu Melih Ödemiş ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş’te kişisel tecrübelerini katılımcılarla paylaştı ve “Hürriyet olarak hem girişimcileri destekliyoruz, hem de kendi içimizden girişimciler çıkması için çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!