Hızlı güzelliğin 10 pratik yolu

Uzun bir iş gününün ardından gece dışarı çıkarken makyajınızın etkisini kaybetmesini istemiyorsanız, pratik güzellik önerilerimizi mutlaka okumalısınız. İşte, jet hızıyla mükemmel bir kadın olmanın püf noktaları.

1 Eğer makyajınız kirli bir görünüm aldıysa ya da cildiniz o mat görüntüsünü kaybetmişse, bir makyaj pamuğunun üzerine damlattığınız tonikle yüzünüzü silin. Ardından yüzünüze transparan pudra sürün. Teninizin yeniden taze bir görünüme büründüğüne inanamayacaksınız. Daha sonra istediğiniz gibi makyajınızı yenilemeniz mümkün.

2 Duşta kullandığınız bakım ürünlerini sadece saçlarınızla sınırlandırmayın. Vücudunuzun da ciddi bir bakıma ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Saç kremleri de tıpkı normal vücut losyonları gibi cildin nemlendirilmesini sağlıyor.

TIRNAKLAR İHMALE GELMEZ

3
60 saniyede mükemmel tırnaklar. Sorun değil. Tırnaklarınız üzerindeki oje artıklarını çıkarın, tüm tırnaklarınızın aynı uzunlukta olmasını sağlayın ve tırnaklarınızı limon suyuyla temizleyin. Ellerinize düzenli olarak zengin içerikli vücut losyonlarıyla masaj yapın. (Acil durumlarda dudak balmleri de aynı etkiyi sağlıyor.) İşte sadece bir dakika içinde bakımlı ellere sahip olmak bu kadar kolay.

4Eğer cildinizin çok çabuk kirlenmesinden şikayetçiyseniz, rujunuzu sıcak bir pembe tonundan seçin. Bu renk bakışları üzerinize çekecek ve yüzünüzdeki küçük sivilcelerin ve siyah noktaların görülmesini engelleyecektir.

PIRIL PIRIL SAÇLAR

5
Saçlarınız zor toplanıyor, diğerlerinden daha kısa saç telleri tokadan çıkıyor ve şu an elinizin altında herhangi bir saç ürünü bulunmuyor. Avucunuza bir miktar el kremi alın ve suyla karıştırın, saçlarınıza sürün ve beş dakika sosis bigudeyle sararak bekletin. Saçlarınızı çözdüğünüzde elektriklenmenin kaybolduğunu göreceksiniz.

6Saçlarınızı düz kullanıyor ve fönünüzü tazelemek istiyorsanız yüzünüzün yakınındaki saçlarınıza işlem yapmanız yeterli. Yuvarlak bir fırça ya da maşayla birkaç tutamı yeniden fönleyin. Saçınızdaki tıpkı yeni fön çekilmiş etkisine inanamayacaksınız.

BUĞULU GÖZLERİN SIRRI

7
Gözlerinizde seksi bir etki bırakmak istiyorsunuz ama bunun için ne yeterli zamana ne de gerekli sinir sistemini sahipsiniz. Bu etkiyi sağlamak için üst göz kapağının dip kısmına siyah, likit bir eye-liner’la düz bir çizgi çekin. Ardından kirpiklerinize dolgunluk verecek şekilde maskara uygulayın. Bu gözlerde baştan çıkaran bir etki yaratmanın en basit ve en efektif yoludur.

8Bazı günler saçlarınıza asla istediğiniz formu veremediğiniz oluyor mu? Alışverişe çıkarken ya da özel bir buluşmaya giderken en pratik yöntem atkuyruğudur. Her zaman seksi, hoş ve sportif bir görünüm için ideal bir saç modelidir. Moden bir saç tokası da bu modelin en önemli aksesuvarlarından biridir. Tabii sezonun trendlerinden bir şapka ya da seksi bir bere bu tür problemlerde ideal bir yardımcıdır.

PARTİDEN SONRA BAKIM

9
Tüm gece boyunca bir partideydiniz ve ertesi güne uykusuz devam etmek durumunda kaldınız. Böyle zamanlarda makyaj çantanızdaki göz altı kapatıcınız aynı zamanda kurtarıcınız olmalı. Çünkü kapatıcı böyle durumlarda sadece göz altlarındaki morlukları değil, burun çevresindeki istenmeyen kırmızılıkları da gizliyor. Kapatıcının ardından yüzünüze bir bronz pudra uygulayın. Uzun bir gecenin ardından yenileyeceğiniz makyajınızda ağırlıklı olarak kahve, kırmızı ve pembe nüanslarını seçmeniz, teninizin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.

10Bukleleriniz bir gece önceki etkisini kaybetti mi? Saçlarınızı yeniden bir saç köpüğüyle forma sokmanın tam sırası. Köpük sürdükten hemen sonra sıcak fön makinesiyle buklelerinizi canlandırın.

ÜRÜN MARKET

Kuru ciltlerde acıya son

Cilt, korumasını ve rahatlığını sağlayan lipidleri düzenli olarak üreten gerçek bir fabrikadır. Cildin özel yağları olarak bilinen lipidler kuruduğunda cilt gerginleşir, pürüzlenir ve acı çekmeye başlar. Vichy’nin kuru ciltler için ilk yoğun bakım kremi ‘Nutrilogie’, bileşimindeki sphingo lipid molekülüyle cildin yağ üretimini hızlandırıyor ve kuru ciltlerin rahatlamasını sağlıyor.

Özel kadınlar için

Helena Rubinstein 2004 kış makyaj koleksiyonunda iki farklı kişiliği benimsemiş kadınlara sesleniyor. Kalbini dinleyen ve hayatta her şeye hazırlıklı güçlü kadın. İpek renkleri, bejler ve pembelerle, güzelliği yüceltirken, kadife ve şarap renkleri dikkatleri çekiyor. Makyaj koleksiyonunun ana teması ise dumanlı gözler ve porselen dudaklar üzerine kurulu.
Yazarın Tüm Yazıları