Hızlı, ama sağlıklı zayıflama

Güncelleme Tarihi:

Hızlı, ama sağlıklı zayıflama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rejim yapmaya karar vermek en az sürdürebilmek kadar önemli bir adım. Bütün mesele iradeyi elden bırakmamak. Yine de çok kısa sürede sonuç almaktansa uzun sürede, ama kalıcı zayıflamayı tercih edin.

Kilo vermek için kendinizi açlığa mahkum etmeniz de gerekmiyor. Bu tür uygulamaların daha çok açlık duymanıza neden olduğunu unutmayın. Beslenmenin bir bilim olduğunu kabul edin. Beslenme uzmanlarının önerilerini dikkate alarak kendinizi fazla zorlamadan kilo vermeyi deneyin. Beslenme uzmanlarının önerilerini dikkate alırsanız, kısa zamanda fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Uzmanların önerilerine bir göz atalım:

1- Beslenme günlüğü tutun

Tamam. Geceyi uykusuz geçirdiniz. Sabahleyin erkenden kalkmak zorunda kaldınız. Yorgunluk ve strese karşı kullandığınız ilk silah buzdolabındaki yiyecekler mi? Ya da sevdiğiniz televizyon dizisini izlerken mutlaka bir şeyler mi atıştırıyorsunuz?

Beslenme günlüğü tuttuğunuz zaman, önceleri farkına varmadığınız alışkanlıklarınız dikkatinizi çekecek. Ve bunlardan vazgeçmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Sofranızda yer alan yiyeceklerin özelliklerini de bu günlük sayesinde öğreneceksiniz.

2- Zamanlama çok önemli

Çabuk kilo vermek için yemeklerle aralardaki atıştırmaları farklı olarak değerlendirmekten kaçınmalısınız. Yemek aralarındaki atıştırmaları da yemekten saymanız gerekir. Sabah kahvaltısında yediğiniz meyveyi öğleye doğru karnınız acıktığı zaman yiyebilirsiniz. Böylece yemek arasında yaptığınız atıştırma size fazladan kalori sağlamaz.

Kan şekerinizin düşmesini önlemek için dört saatte bir, bir şeyler yemelisiniz. Daha uzun bir süre aç kalırsanız kan şekeriniz düşer ve siz de durumunuzu normale getirmek için bir şeyler atıştırmak ihtiyacını duyarsınız. Yemek aralarında meyve yemek, açlık hissetmenizi önler. Vücudunuzun dört saatte bir yemeğe ihtiyaç duyacağını unutmayın.

3- Yağ kontrolü

Eğer çabuk kilo vermek istiyorsanız, yağ sizin bir numaralı düşmanınızdır. (Bir gram yağ, 9 kalori içerir).

(Oysa karbonhidratlar ve proteinlerde kalori miktarı 1 gramda 4'tür). Aldığınız kalorinin en fazla yüzde otuzunu yağlardan almaya çalışmalısınız. Eğer günde 1600 kalori alıyorsanız, 50 gram yağ sizin için yeterlidir. Yağsız ya da az yağlı olarak nitelendirilen yiyecekleri bilinçsizce tüketmekten kaçının. Ekmeğin üzerine yağ sürüp yediğiniz gibi salata ve yemeklere de yağ ilave edersiniz. Aldığınız yağın miktarını özellikle kontrol altında tutmalısınız.

4- Kalori yakmak

Kuşkusuz dengeli beslenme kilo verme savaşının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Fazla kilolardan kurtulmak için ise fazla kalorileri yakmak zorundasınız. Düzenli olarak yürüyüş ya da joging yaptığınızı kabul edelim. Ya da çeşitli vücut egzersizleri uyguluyorsunuz. Zamanla bunlar size sıkıcı gelmeye başlayabilir. Bu koşullar altında egzersiz türünü değiştirmelisiniz. Hoşunuza giden, size zevk veren bir sporu uygulamanız gerekir. Kilo vermek için kendinizi sıkıntıya sokmanız doğru olmaz. yaptığınız işten mutlaka zevk almalısınız. Egzersiz ve yürüme sürelerini yavaş yavaş uzatmaya bakın.

5- Kaslar güçlenmeli

Sofra alışkanlıklarınızı düzene soktunuz. Düzenli olarak egzersiz yapıyorsunuz. Şimdi sıra kasları güçlendirmeye geldi. Ağırlık kaldırmak, kasları güçlendirir bu da metabolizmanızı hızlandırır. Egzersiz yapmadığınız zamanlarda bile metabolizmanız hızlanır. Kaslarınızı güçlendirmek için mutlaka egzersiz yapmalısınız.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!