Hızla yükseliyor: Yüz tanıma teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

Hızla yükseliyor: Yüz tanıma teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 10:40

Bankalar, ödeme sistemleri ve daha birçok uygulamada yüz tanıma sistemi her geçen gün yaygınlaşıyor.

Haberin Devamı

Bilim ve teknoloji alanına damga vuran trendlerden biri olan yüz tanıma teknolojisi giderek daha fazla alanda kullanılmaya başlıyor. Bu teknoloji özellikle bankalar, ödeme sistemleri ve çeşitli uygulamalar için etkin bir sistem olarak tanımlanıyor. Japonya ve Amerika gibi ülkelerin başını çektiği bu yeni teknolojik alanda ülkemizde de bazı bankaların yaptığı yatırımlar göze çarpıyor.

Şifre unutmaya son

Şifre sıkıntısından kullanıcıları kurtaran ve çok daha güvenlikli bir sistem olarak tanıtılan yüz tanıma teknolojisi ile birlikte test aşamasında olan bazı yöntemlerde kullanıcılar tarafından kullanılan cihazlara yüzlerinin resimleri çekilip tanıtılarak kredi kartı ile veya banka kanalları ile yapılabilecek çeşitli ödemelerde veya uygulamalara giriş panelinde yüz profili okutularak sisteme kolaylıkla giriş yapılabilecek ve ödeme işlemleri hızlıca gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Dünyada yaygınlaşıyor

Çeşitli sayısal veri tanımlamalarıyla koruma altına alınan yüz profilleri kişisel şifreleme yöntemlerinin unutulması veya çalınması gibi problemlerin de önüne geçebilecek. Tüm dünyada yakın gelecekte kullanılmasının yaygınlaştırılması düşünülen yüz tanıma teknolojisi ile birlikte çok daha hızlı, kolay ve güvenli işlemler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Göz tanıma sistemleri de revaçta

Yüz tanıma teknolojilerinin bir diğer ayağı olan göz ve iris tanıma teknolojileri de tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor. Bilgisayar şirketleri, mobil uygulama sahipleri ve teknoloji şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği bu alanda da göze kamera yardımı ile yansıtılan ışık ile birlikte gözün çeşitli resimleri çekilerek göz sisteme tanıtılıyor ve ayırt edici özellikleri sisteme kaydediliyor.

Yüz tanıma teknolojisi ve bu alana hizmet eden benzer teknolojilerle birlikte önümüzdeki yıllarda hayatımızda daha az şifre ve daha fazla teknoloji odaklı sistemler olacağa benziyor. Artık gözlerinizi kameraya tutarak saniyeler içerisinde online sistemlere giriş yapabilmenin yanında ödemelerinizi de çok kısa sürede gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

BAKMADAN GEÇME!