Hızla yayılan Kobani iddialarına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Hızla yayılan Kobani iddialarına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 16:39

Bugün sosyal medyada hızla yayılan Türkiye'nin Kobani sınırına çukur kazdığı ve bunun bir müdahale hazırlığı olduğuna yönelik iddialara yalanlama geldi. Bölgeye çukur kazılmasının sebebi Türkiye'nin bütün sınırlarına rutin uygulama olarak ördüğü beton duvar. Konu hakkında Şanlıurfa Valiliği de bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

Türkiye'ye ait iş makinalarının Suriye sınırını ihlal ederek askeri bir harekat hazırlığı için sınıra hendek kazdığı iddası yalanlandı. Hürriyet'e konuşan bir Türk yetkili, "sınırdaki kazı çalışması uluslararası anlaşmalar çerçevesinde sınır güvenliğini sağlamak için sınıra duvar örme projesi kapsamında yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Hızla yayılan Kobani iddialarına yalanlama

Kazı çalışması sırasında sınır ihlalinin yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten yetkili 'bu bir askeri müdahale için yapılan bir çalışma değildir. Karkamış'ta Nusaybin ve Cizre'de yapılan sınıra duvar örme projesinin devamıdır. Çalışmalar Türkiye'nin sınırları içinde yapılmaktadır. O bölge Türkiye toprakları içindedir. Bu çalışma Suruç'a bir hafta önce başlamıştır." diye konuştu.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI: İDDİALAR GERÇEK DIŞI
İddiaların sosyal medyada yayılması sonrasında Şanlıurfa Valiliği de konu hakkında bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Türk askeri hendek kazıp, Kobani'ye girdi" şeklinde asılsız haberler yer aldığı belirtildi ve şunlar kaydedildi: "Valiliğimiz tarafından Suriye sınırımızda önceden beri devam eden sınır güvenliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında çalışmalar devam etmekte olup Suruç ilçemizdeki Mürşitpınarsınır kapısı bölgesinde de çalışmalar sürdürülmektedir. İki ay önce ihalesi yapılan duvar örme çalışmaları Mürşitpınar sınır kapısının doğusunda 1, batısındaysa 4 kilometre olmak üzere toplam 5 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır.

Çalışmalar uluslararası koordinatlara göre sınırın sıfır noktasında yürütülmektedir. Hendek kazıldığı iddialarına konu olan çalışmalar ise güçlendirilmiş beton duvarların yerleştirileceği yerlerdeki temel güçlendirme çalışmalarıdır. Haberlerde iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!