Hizan’da 20 Doğa Turizm Rehberi Kapadokya’yı Gezdi

Güncelleme Tarihi:

Hizan’da 20 Doğa Turizm Rehberi Kapadokya’yı Gezdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 14:17

HİZANLI GENÇLER KAPADOKYAYI GEZDİ

Bitlis’in Hizan ilçe Kaymakamlığı, ilçede 20 doğa ve turizm rehber adayını Kapadokya gezisine gönderdi.
Hizan Kaymakamlığının destekleriyle, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya’da ki İhlara Vadisi, Yer Altı Şehri, Kızıl Vadi, Uç Hisar, Orta Hisar ve Mustafa Paşa gibi bir çok tarihi mekan, profesyonel rehberler eşliğinde ziyaret edildi. İlçede turizm rehberciliğini geliştirmek amacıyla 20 doğa ve turizm rehberini Kapadokya gezisine gönderdiklerini belirteren Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "Hizan’ın Nurs Köyü Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, Gayda Köyü ise Gavs-ı Hizan Seyyid Sıbgatullah Arvasi Hazretleri nedeniyle her yıl on binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Bu nedenle de Hizan, Nurs ve Gayda köyleriyle bölgenin çok önemli bir inanç turizm merkezidir. Bu değerlerimizi, ilçemize dışarıdan gelen on binlerce kişiye doğru anlatabilmek için yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz alan rehberi yetiştirme eğitimlerine kesintisiz olarak katılan ve sertifika almaya hak kazanan bayan, erkek yirmi kursiyerimiz, Hizan’ın ilk gönüllü alan rehberleri oldular. İki yıldır daha çok teorik eğitim alan bu gönüllü alan rehberlerimizin, hem tecrübe edinmeleri hem de bilgi ve görgülerini artırabilmeleri amacıyla tüm masrafları Kaymakamlığımızca karşılanmak üzere Kapadokya gezisine gönderdik" dedi.
Gezideki amacın, Kapadokya’daki profesyonel rehberlerden teorik ve pratik uygulamalı eğitim almak olduğunu ifade eden kaymakam İnci, "5 gün boyunca profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokya’nın tarihi yerleri gezildi. Amacımız ilçemizde oluşturmak istediğimiz kaliteli turizm anlayışını sağlam bir zemine oturtmak ve profesyonel turizm zihniyetini oluşturmaktır. Türkiye’nin turizmin en gözde mekanlarından biri olan Kapadokya, hem kültürel yapısı hemde turizm işleyiş sistemi olarak tüm yönleriyle rehber arkadaşlarımız tarafından incelenmiştir. Bu gezide rehberlerimiz, yaşamlarının her alanında kullanabilecekleri ipuçları edindiler. Bu nedenle gezimizin her yönüyle faydalı bir aktivite olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuşdu.
Hizan Turizm Geliştirme Dernek Başkanı Ahmet Akkuş ise, rehber adayların tecrübe kazanması için böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. 20 doğa ve turizm rehberiyle Kapadokya’da gezdiklerini ifade eden Akkuş, "Hizan Kaymakamı Sedat İnci’nin girişimleriyle Hizan Turizm Geliştirme Derneğini açtık. Hizanı gizli kalmış güzelliklerini tanıtmak ve gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için böyle bir dernek kurduk. Kaymakamlığımızın desteği ile Kapadokya’ya gezi düzenledik. Profesyonel rehber eşliğinde Kapadokya’nın tarihi yerlerini gezdik. Rehberlerimizi için çok faydalı bir gezi oldu. Bu gezide maddi ve manevi bizleri yalnız bırakmayan Hizan Kaymakamı Sedat İnci’ye teşekkür ederim" dedi.
Kapadokya gezisinin çok faydalı olduğunu, rehberlik alanında birçok kazanımlar elde ettiğini belirten, Hizan Doğa Turizm Rehber lideri Ahmet Okur "Kapadokya’da profesyonel rehberden bir çok tecrübe kazandık. Bu gezi sayesinde eksiklerimiz tamamladık. Bu rehberlik sürecinde maddi ve manevi desteğini hiç bir zaman bizden esirgemeyen Hizan Kaymakamı Sedat İnci’ye teşekkür ederim" diye konuştu.
Rehberlerden Özlem Çiftçi ise, "Tek amacım Hizan’a gelen ziyaretçileri iyi ağırlamak ve ilçemizin saklı kalmış güzellikleri en iyi şekilde anlatmak için Kapadokya’da profesyonel rehberden teorik ve uygulamalı ders aldık" diye konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!