Hız tutkunlarına sahte radar önlemi

ALMANYA’nın Hamburg kentinde bir vatandaş, hız tutkunlarına karşı ilginç bir önlem alındı.

44 yaşındaki diş doktoru Manfred Kaps, oturduğu sokakta aşırı hız yapanlara için kendince önlem aldı. Hamburger Morgenpost gazetesinin haberine göre, saatte 60 kilometre hız limiti bulunan Alten Landstrasse sokağında yaşayan Kaps, yeni bir buluşa imza attı. Hamburger Morgenpost gazetesine konuşan Manfred Kaps şunları söyledi:

Hepimiz daha güvendeyiz

"Sahte radar makinasını yapmam sadece bir buçuk saatimi aldı. Metal bir kutu, küçük metal bir çubuk işimi gördü. Biri 8 yaşında diğeri 18 aylık iki çocuğum var. Bu sahte radar sayesinde onların daha güvende olduğunu biliyorum. Bulunduğumuz sokakta hız limiti saatte 60 km, aynı zamanda yakında ilkokul ve kreş var. Ancak kimse kurala uymuyor. İcadım sayesinde hemen hemen kimse hız limitini aşmıyor. Hem kendi çocuğum hem de okuldaki çocuklar daha güvendeler benim de içim rahat."

Patika yol kavga çıkardı

İSKOÇYA’nın Başkenti Edinburgh’un Findhorn bölgesinde patika yol yüzünden vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Bölgede yaşayan vatandaşların bir kısmı, evlerinin önüne yürüyüş yolu ve patika yol yapınca, diğer vatandaşlar hem izinsiz yapıldığı iddiasıyla, hem de daha önce kendilerine izin verilmediği gerekçesiyle tartışma çıkardı. Yerel yönetimin de dahil olduğu tartışma yargıya taşınınca, sular az da olsa duruldu. Ancak ne evlerinin önüne yol yapanlar, ne de yapılmasına karşı çıkanlar orta yolda buluşacak gibi görünmüyor.

Serberst kıyafet ile motivasyon

OKULLARIN açılmasıyla bir çok problemin yanında kıyafet konusu da sık sık gündeme geliyor. Öğrenciler okula tek tip formayla mı gitmeliler, yoksa serbest mi kalmalılar konusu İngiltere’nin Birmingham kentinde de gündemde.

Birmingham’da kentinde okulların açılmasıyla birlikte kıyafet konusu da gündeme geldi. Kent Konseyi bu öğretim yılında öğrencilerin serbest kıyafetle okula gelmesinde bir sakınca olmadığını açıkladı. Yapılan araştırmalarda okula formayla gelen öğrencilerde motivasyon eksikliği, okula gitme isteğinin azalması gibi sonuçlar çıkması üzerine serbest kıyafet uygulaması başlattı. "Bu uygulama sayesinde öğrencilerin okulda motivasyonlarının daha da artmasını bekliyoruz" diyen kent konseyi sözcüsü bu uygulamayla öğrencilerin öğle tatillerinde de daha rahat edeceklerini umduklarını Birmingham Post gazetesine açıkladı.
Yazarın Tüm Yazıları