Hız limitleri artacak trafik rahatlayacak

Güncelleme Tarihi:

Hız limitleri artacak trafik rahatlayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 10:08

DENİZLİ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını, hız sınırının artırılmasının özellikle şehir içinde trafiği rahatlatacağını söyledi.

Haberin Devamı

19 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliği’yle şehir içi bölünmüş duble yollarda hız limitinin artırılmasını olumlu bulduklarını belirten Semerci, "Trafiğin yoğun aktığı noktalarda hız limiti kimi yerde 50, kimi yerde 70 kilometreye düşüyordu. Kontrol noktalarında veya kameralı denetim noktalarında araçlar aniden hızını düşürünce istenmeyen trafik kazalarını, can ve mal kaybını da beraberinde getiriyordu" dedi.

Şehir içi bölünmüş duble yollarda hız limitinin 90 kilometreye çıkarılmasının istenmeyen trafik kazalarının önüne geçilmesi ve trafiğin akışını sağlamak açısından iyi olacağını belirten Semerci, "Yeni düzenleme ile İl ve İlçe Trafik Komisyonları ile Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME), yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarında, araç cinsleri için hız sınırlarını 32 kilometre, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında ise 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili kılınmıştır. Bu uygulama ile hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi, azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araca farklı hız sınırı da getirilebilecek. Yapılan hız artışı değişikliği ile kavşaklarda yaşanan kazalarda düşüş olacağına inanıyoruz. Öte yandan altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!