HIV’e karşı Kırmızı Kurdele İstanbul

Güncelleme Tarihi:

HIV’e karşı Kırmızı Kurdele İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 15:54

Çalışmalarını 'Bil. Önemse. Korun.' sloganı altında yürüten ve ‘Uluslararası alanda da yüksek bilinirlik ve temsiliyetle, HIV çalışmaları alanında Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşu olmak' vizyonuyla yola çıkan, Türkiye'nin yeni HIV/AIDS aktivizmi derneği Kırmızı Kurdele İstanbul Kuruldu.

Haberin Devamı

İnsan hakları aktivisti ve politikacı Arda Karapınar öncülüğünde ve  hukuk, sağlık, eğlence, politika, spor gibi farklı alanlardan gelen kurucu üyelerinin birikimleriyle doğru HIV bilgisini toplumun tüm kesimlerinin erişimine sunmayı görev edinen dernek, Türkiye'de sivil toplumun HIV/AIDS olgusuna verdiği cevabı daha güçlü, daha çözümleyici ve daha yaratıcı hale getirmek adına işbirlikleri hedefliyor.

HIV’e karşı Kırmızı Kurdele İstanbul

Bu bağlamda Türkiye’de HIV konusunda pek örneği görülmeyen kamu - STK, özel sektör -  işbirliklerinin  geliştirilmesini bir başka hedef olarak gözeten dernek, farkındalık, savunuculuk, önleme, destek gibi çok farklı uzmanlıklar ve mesailer gerektiren HIV/AIDS aktivizminin ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapılabilmesi için;

Haberin Devamı

1)Tanı ve tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyulan kaynak bilgilerin üretilmesi,

2)Doğru bilginin ve güvenli cinsel davranış  alışkanlıklarının pekiştirilmesi için gerek özel sektör gerek kamu düzeyinde işbirliklerinin gerçekleştirilebilmesi,

3)Alanda tek başına hareket ettiği için kapasite sorunu yaşayan organizasyonlarının desteklenmesi

4) Türkiye’de HIV yayılımı henüz durdurulabilir seviyedeyken, bu hedefe erişebilmek amaçlarıyla kurulduğunu ifade ediyor.

HIV’e karşı Kırmızı Kurdele İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!