Hitler’in favorisi İsrail için tetikçi olmuş!

Güncelleme Tarihi:

Hitler’in favorisi İsrail için tetikçi olmuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 13:57

Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in favorileri arasında bulunan madalyalı bir SS subayının İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından İsrail için tetikçilik yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Viyana’da doğan ve 1931 yılında Avusturya Nazi Partisi’ne katılan Otto Skorzeny, Hitler’in özel korumalığını yapmış, Faşist İtalyan lider Benito Mussolini’yi İtalyan vatanseverlerin elinden bizzat kurtarmış ve 1944 yılında Rusya ile barış yapmak isteyen Macaristan lideri Miklos Horthy’nin oğlunu kaçırıp onu görevinden istifa etmeye zorlamıştı.

EVA PERON’UN ÖZEL KORUMALIĞINI YAPTI

Savaşın sonra ermesinden sonra yakalanan ancak hapis cezası almaktan son anda kurtulup Arjantin’e kaçmayı başaran Skorzeny burada Eva Peron’un özel korumalığını yapmış, daha sonra bir süre Mısır hükümetine danışmanlık hizmeti vermiş ve sonunda General Franco’nun kontrolündeki İspanya’ya yerleşmişti.

ESKİ AJAN İTİRAF ETTİ

İsrail'in Haaretz gazetesi, tarihçiler ve emekli Mossad ajanlarının ifadelerine dayanarak hazırladığı bir haberde, İsrail gizli servisi Mossad’ın tam da bu sırada Skorzeny ile iletişime geçtiğini belirtti. 89 yaşındaki Mossad eski ajanı Rafi Eitan, Haaretz’e verdiği röportajda “Evet Skorzeny ile buluştum” dedi.

Gazete, Mossad ajanlarının Skorzeny’e Mardrid’deki bir barda yaklaştığını ve ondan Mısır’ın uzun menzilli füze geliştirme projesini durdurmak için yardım istediğini belirtti. Eski Nazi’nin Mossad’ın bu teklifini “Eğer onlara yardım etmezse eninde sonunda İsrail ajanları tarafından işlediği savaş suçları nedeniyle öldürüleceğine inandığı için” kabul ettiği iddia edildi.

Mossad’ın kendisine verdiği görevi kabul eden Skorzeny’nin derhal Mısır’a uçtuğu, buradaki eski Naziler’in arasına katıldığı ve İsrail istihbaratına ülkedeki bir çok Nazi’nin adını ve adresini içeren bir liste yolladığı belirtildi.

Skorzeny’nin daha sonra Mısır’ın füze geliştirme programı için çalışan Alman bilim insanı ve Nazi destekçisi Heinz Krug ile iletişime geçtiği ve ona “Mossad’a karşı koruma sağlamayı teklif ettiği” belirtildi. 

Eski Nazi’nin daha sonra Mossad’ın direktifleri doğrultusunda Krug’u ormanlık bir araziye götürdüğü ve burada vurarak öldürdüğü de açıklandı.

Haaretz gazetesi  Skorzeny’nin 1975 yılında Madrid’de hayata veda ettiğini ve adamın hayatta kalmak için Mossad’la iş birliği yaptığından habersiz olan faşistlerin onu Nazi selamı ile uğurladığını yazdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!