Hissemi ver yoksa seni rezil ederim

Güncelleme Tarihi:

Hissemi ver yoksa seni rezil ederim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

20 yıllık eşi Levent Kızıl’a boşanma davası açan Sema Kızıl, 10 milyon TL’lik tazminatla Kızıl Nakliyat’taki 100 milyon TL’lik hisselerinin iadesini talep etti. İddiaya göre Levent Kızıl anlaşmaya yanaşıp hisselerini iade etseydi, Sema Kızıl dava dilekçesinde ihanete yer vermeyecekti.

Haberin Devamı

LEVENT KIZIL-SEMA KIZIL FOTOĞRAFLARI

PEPSİ Türkiye’nin eski sahibi Melih-Güngör Sipahioğlu çiftinin kızı Sema Kızıl, 20 yıllık eşi Bursaspor’un eski başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Eski Üyesi Levent Kızıl’a ihanet iddiasıyla boşanma davası açtı. Eşinin kendisini ünlü bir reklamcıyla aldattığını öne süren Sema Kızıl, 10 milyon TL tazminat talebinde bulundu. Dava haberlerinin basında yer almasının ardından olayın iç yüzü de aydınlanmaya başladı.

Hisselerini geri istedi    
İddiaya göre Sema Kızıl, Levent Kızıl’la önce anlaşarak boşanmak istedi. Yaşadığı ihaneti dava dilekçesine koymamak için de eşinden bir isteği vardı. 2003 yılında ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle Levent Kızıl’a devrettiği hisselerini geri alacaktı. Kızıl Nakliyat’taki değeri yaklaşık 100 milyon TL’yi bulan yüzde 48’lik hisselerini geri isteyen Sema Kızıl, eşinden olumsuz yanıt alınca avukatı Osman Hacıbekiroğlu’na talimat verdi ve ihanet dava dilekçesine girdi. Sema Kızıl, açtığı boşanma davasında 10 milyon TL’lik tazminatın yanı sıra hisselerinin iadesini de talep etti.

Ne olursa olsun ondan boşanacağım        
Sema Kızıl, kızı Serra’nın üniversiteye kaydını yaptırmak için gittiği Amerika’da Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kızıl, boşanmaya kararlı olduğunu söyledi: “Benim 18 yaşında bir kızım var. Sırf kızıma bir zeval gelmesin diye 11-12 aydır sesimi çıkarmıyorum. Zaten 20 sene üstüne konuşmak da bana yakışmaz. Ben 46 yaşındayım ve bugüne kadar tertemiz yaşadım. Bundan sonra da öyle yaşayacağım. Benim hiçbir şeye ihtiyacım yok. Ne olursa olsun kesinlikle boşanacağım.” Boşanma dilekçesinde geçmişte eşine devrettiği hisselerle ilgili maddeler olduğunu doğrulayan Sema Kızıl, “Son üç-dört senedir iş, evlilik, arkadaşlık ve para anlamında bana karşı her türlü pislik yapılmış. Bunlar artık yargıya intikal etti, akla kara orada ortaya çıkacak. Devlet bunları yoluna koyacak” dedi.

Milyon dolarlık aile kavgası
Kamuoyu, Sema Kızıl’ın adını ilk kez 2002 yılında annesi Güngör Sipahioğlu ve babası Melih Sipahioğlu’yla yaşadığı para kavgasıyla duydu. Melih Sipahioğlu, sahibi olduğu Fruko’yu 2002 yılında 100 milyon dolara Pepsi’ye sattı ve bu durum aile içinde bölünmeye yol açtı. Şirketin değerinin çok altında satıldığını öne süren Sema Kızıl ile kardeşleri, anne-babalarını “vergi hırsızlığıyla” suçladı. Mahkemeye başvuran üç kardeş, çiftin vesayet altına alınmasını talep etti. Ancak mahkeme davayı reddetti. Bu kez anne ve baba, kızlarına bağış olarak verdikleri 60 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve nakit parayı geri almak amacıyla dava açtı. İddiaya göre kızlar, 60 milyon TL’yi kocalarına devrederek anne-babalarından kaçırdı. Sema Kızıl da Kızıl Nakliyat’taki hisselerini işte o dönemde eşi Levent Kızıl’a devretti. Şimdi boşanma aşamasında olan Sema Kızıl, hisselerini geri istiyor.
        
İddialar doğru değil
Levent Kızıl, eşi Sema Kızıl’ın ihanet iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi: “Kendisi çocuğumun annesidir. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Söyleyebileceğim tek şey, iddiaların gerçeği yansıtmadığı. Mahkeme sürecinde herkes her şeyi görecek zaten. Başka hiçbir şey söylemeyeceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!