Hırsızlık mağduru Siteler esnafı: Psikolojimiz bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık mağduru Siteler esnafı: Psikolojimiz bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 02:00

Siteler esnafının başı hırsızlarla dertte. Güvenlik sorunu ve peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle “Psikolojimiz bozuldu” diyen esnaf isyan ediyor: “Vergimizi ödüyoruz, devlete karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ama sahipsiz kalıyoruz.”

Haberin Devamı

Siteler’de yaşanan hırsızlık olayları bitmek bilmiyor. Bu defa Akçakale Sokak’taki mobilya imalatı ve satışı yapan 3 iş yerini hedef alan hırsız ya da hırsızlar, pencerelerini kırarak girdikleri iş yerlerinden elektrikli aletler ile el takımlarını çaldı. Polis hırsızları ararken, mağdur esnaflardan Ercan Yıldız, Siteler’deki güvenlik sorununa dikkat çekerek, “Bu dükkânda 20 senedir mobilya imalatı yapıyorum. Son dönemlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle psikolojimiz bozuldu” dedi.

Hırsızlık mağduru Siteler esnafı: Psikolojimiz bozuldu

EN BÜYÜK SORUNUMUZ SAHİPSİZLİK

Hırsızlıkların önlenmemesine isyan eden esnaflardan İbrahim Kaçar da şunları söyledi: “Bizim en büyük sorunumuz sahipsizlik. Hiçbir kurum bize sahip çıkmıyor. Güvenlik sistemi, MOBESE yok. Hırsızlık hat safhada. Bu hırsız çaldıklarını kime ya da nerelere satıyor araştırılmalı. Denetimler artmalı. Bugün bana, yarın sana. İnsanlar ne zorluklarla işini götürüyor. Bir de bunun üstüne dükkânındaki eşyalarını çaldırıyor. Vergimizi ödüyoruz, devlete karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ama sahipsiz kalıyoruz.”

Haberin Devamı

Hırsızlık mağduru Siteler esnafı: Psikolojimiz bozuldu

İŞ BULAMAYAN HIRSIZLIK YAPIYOR

Hırsızlık olaylarının, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası arttığını kaydeden Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, “Hırsızlıktan içeride olan hükümlülerin, cezaevlerinden çıkarılmasıyla hırsızlık arttı. Bu çıkanlar iş bulamadığı için yine hırsızlık yapıyor. Aynı gece 4-5 yere giriyorlar. Bu insanların topluma kazandırılması gerekiyor” diye konuştu. Eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın, hırsızlıkların çözümü için temmuz ayında kamera sistemi sözünü verdiğini hatırlatan Talkacı, “Yeni Valimiz Sayın Ercan Topaca ile de bu konuyu görüştük. Mağdur esnaf bizden, biz de devletimizden yardım istiyoruz. Esnaf tedirgin” dedi.

Haberin Devamı

236 NOKTAYA 728 KAMERA SÖZÜ

Eski Vali Mehmet Kılıçlar, temmuz ayındaki ziyareti sırasında Siteler’e 236 noktada 728 kamera sistemi kurulacağını açıklamıştı. Kılıçlar, “Valiliğimizin 2016 ikinci dönem bütçesinde yer alması halinde Siteler’e son sistem teknoloji lens ve çözünürlükte 236 noktada 728 kamera sistemi kurulacak. Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulacak bir izleme biriminde Siteler 7/24 izlenecek, Siteler’de kör nokta kalmayacak” demişti.

Hırsızlık mağduru Siteler esnafı: Psikolojimiz bozuldu

Polis, son olaydaki hırsız ya da hırsızların izini, soyulan iş yerlerinden birinde bulunan kanlı peçete ile diğer delillerden sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!