Hırsızları kuyumcu çalışanları yakalayıp polise teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Hırsızları kuyumcu çalışanları yakalayıp polise teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 17:24

Hırsızları kuyumcu çalışanları yakalayıp polise teslim etti

Haberin Devamı

İbrahim AKTÜRK - Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) - EYÜPSULTAN'da 3 kadın, içinde yüklü miktarda para bulunan çantayı çaldı. Durumu fark eden kuyumcu çalışanları, şüpheli kadınların peşine düştü. Çalışanlar 3 kadını da yakalayıp polise teslim etti. Çalınan çanta da sahibine verildi.

Olay, bugün Fahri Korutürk Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda yaşandı. Kadın müşteri, içinde yüklü miktarda para olan çantayı koltuğun üzerine bırakarak vitrindeki altınlara bakmaya başladı. Bu sırada 3 kadın içeri girdi ve çalışanları soru sorup oyalamaya başladı. Kadınlardan biri çantayı koltuğun üzerinden aldı. 3 hırsız daha sonra işyerinden ayrıldı. Dakikalar sonra koltukta çantasının olmadığını fark eden kadın, durumu kuyumcu çalışanlarına söyledi. Çalışanlar da hırsızların peşine düştü. Kuyumcu çalışanları kısa bir süre sonra çantayı çalan kadınları bir arka sokakta yakalayıp polise teslim etti. 

"ARKADAŞLAR KADINLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ"
İşyeri sahibi Mahmut Kılıç, "Müşterimiz çantasını koltuğun üzerine bırakmıştı. Daha sonra gelen kadınlardan biri arkadaşlarımızı oyaladı. Diğeri de çantayı aldı. Müşterimiz durumu fark edince arkadaşlar kadınların peşine düştü. Yakalayıp polise teslim etti" diye konuştu.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Hırsızlık anı da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, içeri giren kadın müşteri içi para dolu çantasını koltuğun üzerine bırakıp vitrindeki altınları inceliyor. Bir süre sonra kuyumcuya 3 kadın geliyor. Kadınlar, kuyumcu çalışanlarına altın fiyatlarını sorarak onları oyalıyor. Kadınlardan biri bu sırada koltuğun üzerindeki çantayı alıyor. Hırsızlar, daha sonra çaldıkları çantayla birlikte kuyumcudan çıkıyor. Çantasının yerinde olmadığını gören kadın müşteri ise, panik halde durumu kuyumcu çalışanlarına anlatıyor. Çalışanlar daha sonra dükkandan çıkarak şüpheli kadınların peşinden gidiyor. Başka bir güvenlik kamerası görüntüsünde ise, kadınların kuyumcu çalışanları tarafından sokak arasında yakalanarak polise teslim edildiği görülüyor.
Polis merkezine götürülen kadınların sorgusu sürüyor. 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!