Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 12:25

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Haberin Devamı

 

 

 Enver ALAS/İSTANBUL, (DHA) FATİH'te Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan Hz. Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk Cuması olan bugün ziyarete açıldı. İlk gününde Hırka-i Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.
İsmini Hırka-i Şerif'ten alan camide 1851 yılından beri muhafaza edilen kutsal emanetler, her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da ziyarete açıldı. Açılışa, İstanbul Valisi Vasip Şahin,  İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Erken saatlerden itibaren cami önünde sırada bekleyenler camiye alındı. Hırka-i Şerif'i ziyarete gelenler dua ederken, bazı vatandaşların duygulu anlar yaşadı. Camiden çıkan bazı vatandaşların da gözyaşı döktükleri görüldü. 

RAMAZAN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK
Restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapalı olan camide, vatandaşlar Ramazan boyunca hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında Hırka-i Şerif'i ziyaret edebilecek.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!