Hipster dünyası sarsıldı!

Güncelleme Tarihi:

Hipster dünyası sarsıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

Londra Üniversitesi'nin 'hipster sakalı' üzerine yaptığı çalışma gönül telini titreten cinsten. Bu araştırmaya göre hipster sakalı bırakmak kişilik eksikliğinden kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Londra Üniversitesi antropoloji profesörü Clint Shaven, hipster dünyasında bomba etkisi yaratacak bir araştırmaya imza attı! Shaven'ın araştırmasına göre, hipster sakalı kişilik eksikliğini örtbas etmek için uzatılıyor!

Tuhaf araştırmanın sonucuna göre sakal uzatan kişilerin yüzde 75'i kişilik bozukluğu gösteriyor. Her dört sakaldan üçü, 'kimlik eksikliği ve sıkıcılığı' gizlemek için bu yola başvuruyor. Shaven, Instagram'ın da hipsterlık müessesesindeki önemini şöyle anlatıyor: 'Instagram'da dolambaçlı sakalları ve iki buçuk milyon takipçisi olan ama hiçbir işe yaramayan tipleri gören herkes ben de böyle olayım, sakallarımı uzatayım ki insanlar benden hoşlansın, diye sakal uzatıyor.'

Hipster dünyası sarsıldı

Haberin Devamı

Profesör Shaven, "1970'lerde de benzer birşeyle karşılaşmıştık. Uyuşturucu çocukların zihinlerini yok etmişti. O dönem çocuklar saçlarını uzatabildikleri kadar uzatıp, normal insanlara karşı bir defans mekanizması olarak kullanmışlardı ve böylece gözlerindeki yorgunluğu insanlardan gizleyebiliyorlardı. Bu sakal işi de buna benziyor' diyor.

BUNLARI ÖĞRENELİM

Hipster dünyası sarsıldı

Lümberseksüel: Sakallı hipster'ların çıkışıyla birlikte başlayan akımın adı, 'lumbersexual'. Tam olarak Türkçe bir karşılığı yok. 'Lumberseksüelliğin' içine, dış görünümlerine özen göstermiyor 'gibi yapan' adamlar giriyor. Sanki modern şehirle hiç ilgileri yok, az önce birkaç ağaç kestiler ve sakallarını kesecek kadar da vakitleri olmadı...

BILF: BILF, İngilizce 'beard i'd like to fondle' yani 'okşamayı istediğim sakal'ın kısaltması. Bir araştırmaya göre kadınların yüzde 82'si sakallı erkeklerin daha 'maskülen ve seksi' olduğunu düşünüyor.

Movember: İngilizce Kasım ayı ve bıyık sözcüklerinin birleşiminden oluşuyor. Movember içindeki aktiviteler erkek sağlığını tehdit eden hastalıklar konusunda farkındalık yaratma amacı taşıyor.

Decembeard: Aynı 'farkındalık' girişiminin Aralık ayı versiyonu. Bu kelime de İngilizce Aralık ayı ve sakal kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

Haberin Devamı

Hipster dünyası sarsıldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!