Hint yemeğine bekleriz...

Güncelleme Tarihi:

Hint yemeğine bekleriz...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 17:39

Malum Hint yemeği denince akla kori gelir ama öyle değilmiş aslında. Hintliler baharatı, özellikle acılı baharatı ön plana alıyorlarmış.

Yani Kevin et yemekleri ile balık ve türelerini, Hint baharatları ile acılandırılıyor..

Hint yemekleri denince akla neden köri geldiğini hatırlatan Kevin “Ama biz Hint yemeklerinde; acılı ve değişik baharatları, hem ızgaralarda, hem de soslu ve sulu yemeklerde kullanıyoruz. Yani Türk mutfağındaki sulu yemek alışkanlığını Hint yemeklerine uygulamak son derece tutarlı yeni bir damak tadı yaratıyor” diyor..

Burda da bizim damak alışkanlığımızı yakalamış Kevin.

Kevin’ın Ankara’da yerleşmesinin hikayesi de 14 yıl öncesine dayanıyor.

Kevin mutfak ya da dünya yemekleri aşçısı değilmiş başlarda. Pasta uzmanı olan Kevin, Hilton Otelleri zincirinde de pasta sorumlusu olarak ünlenmiş. Ankara Hilton’da tam dört yıl çalışmış pasta uzmanı olarak.

Sonra Ankara’da tanıştığı Gül Hanım’la evlenen Kevin, İsrail dahil dünyanın bir çok ülkesinde aşçı ve başaşcı olarak görev üstlenmiş.

Son olarak Türkiye’ye tekrar dönen ve Dedeman Otelleri zincirinde tepe görevi alan Kevin burda da sistemi oturtup, yeni elemanları eğittikten sonra artık kendi işyerini açmaya karar vermiş.

Ama öyle kolay değil tabii.

Önce Ankara’nın “zenginler mahallesi” yakıştırması yapılan Birlik Mahallesi Zirvekent Blokları’nda yer alan Sporyum adlı spor kompleksinde restoran-pastane işletmesine soyunan Gül ve Kevin şimdi de Ankara’da peşpeşe açılan ünlü butik otellerden Gordion’un iki işletmesini çalıştırmaya niyetlenmiş.

Önce beşinci katta Hint yemekleri yapacağı yeri görmüş. Ve adını 5.Kat verdiği bu alanda Hint mutfağını kurmuş.

Otel yönetimi dünya mutfağı olarak planlanan bir başka salonu da Kevin’a teklif edince karıkoca bu restorana da Midas adını vererek işletmeye açmışlar.

Yani bir taşla bilmeden iki kuş vurmuşlar.

Otel yönetimi bu işi İngiliz Kevin’in mavi gözü, sarı saçına değil, işin ehli olduğuna inandığı için vermiş.Böylelikle 5.Kat ve Midas, başkentlilerin hizmetine girmiş.

Gelelim Hint yemekleri çeşitlerine. Ben de yeni yeni şeyler öğrenmeye pek meraklıymışım meğer. Ana Yemekler/Main Courses bölümünde yer alan tavuk yemeklerinden Bangalore (Hindistan cevizli kremalı baharatlı tavuk) çok acılı sevmeyenler için. Zaten yemek adlarının yanında alev sembolleri konmuş. Bu tek alevlilerden. Tayland usulu kırmızı körili tavuk da tek alevli. Ama Balti Tavuk (Özel baharat sos ile marine edilmiş) üç kat acılı. Baharatlar, zencefil, sarmısak, kişniş ve Hindistan cevizli bu yemek, çok acılı sevenlere göre. Hele “garam masala” denilen baharatla hazırlanan kırmızı acı biberli, sirke, sarmısak ve zencefil karışımlı Tavuk Vindaloo var ki 4 alevli. Yani alev alev..

Tabii sadece tavuk değil. Dana ve kuzu etinden yapılmış Hint yemekleri de en çok tercih edilenler arasında.

Hint Yemekleri denince fiyatlarından korkanlara hemen aktaralım. Baharatlı tavuklar 14-15 YTL arası. Dana ve Kuzu et yemekleri ise 16-18 arası. Yani son derece hesaplı geldi bana. Normal bir kebapcıya ödenenle mukayese edilince hele böyle özel yemekler ucuz da denebilir.

Aslında ben İngiliz Kevin ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit’in “Yabancılar ülkemizde toprak, ev ve arsa satın alıyorlar.Bu gidişle ülkemiz işgal edilecek” ihbarının doğruluk(!) derecesini konuşacaktım. Ama Hint yemeği yüzünden Akdeniz ve Ege sahillerini parselleyen İngilizler’in kötü niyetlerini ortaya çıkaramadım.

Elin oğlu İngiltere’den gelmiş. 14 yıl Ankara’da kalmış. Türkçeyi sular seller gibi konuşuyor, bu yetmiyor eniştemiz olmuş. Yani iyice işgal (!) etmiş Ankara’yı. .

Neyse söylemeyi unutacaktım az daha Rahşan Hanım yüzünden. Gordion Oteli Kavaklıdere Caddesi ile Büklüm Sokağın kesiştiği yerde. Butik otel. Hint yemeklerini merak edenlere duyurulur. Benim niyetim Eylül’de gitmek.

Sezai Bayar

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!