Sürücüsüz otomobillere Hindistan yolu kapalı

Güncelleme Tarihi:

Sürücüsüz otomobillere Hindistan yolu kapalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 10:09

Sürücüsüz otomobillerin sayısı giderek artıyor ve yakın gelecekte oldukça yaygın bir teknoloji olacak; ancak işsizliğin had safhada olduğu Hindistan bu araçlara pek sıcak bakmıyor!

Haberin Devamı

Pek çok ülkede test edilen sürücüsüz otomobiller, Hindistan'da iyi karşılanmadı. Hindistan'ın ulaştırma ve otoyollardan sorumlu bakanı Nitin Gadkari, bu teknolojiye karşı olumlu olmadıklarını belirterek “Hiçbir teknolojinin insanların elinden işlerini almasına izin vermeyeceğiz. İşsizlik olan bir ülkede insanların işlerini elinden alacak bir teknolojiye izin veremeyiz” dedi.

Gadkari sözlerine, Hindistan'da 22 bin ticari sürücünün bulunduğunu ve 5 bin sürücü için daha eğitim kurumları açılmasının planlandığını ekleyerek devam ettii.

Daha önce Eski Uber CEO’su Travis Kalanick ve Google CEO’su Sundar Pichai tarafından, Hindistan'da yolların plansız olması ve kaotik trafik sebebiyle sürücüsüz otomobil teknolojisi uygun görülmemişti.Tata Elxsi adındaki Hint şirketi, ülkenin yollarını göz önünde bulundurarak hazırlattığı pistte son teknolojiyi test etmeyi hedefliyor. Testte hayvanların ve yayaların bulunduğu, eksik sinyalizasyonun yapıldığı gerçek bir trafik ortamı oluşturuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!