'Himmet' operasyonunda 44 kişi adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Himmet operasyonunda 44 kişi adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 09:55

“Himmet” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 44 kişi bu sabah itibari ile adliyeye sevk edildi. Bankacı ve keşidecilerden oluşan bu grubun ifadesini 5 savcı alacak. 44 kişiden 26'sı tutuklama ve adli kontrol nedeniyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla yürütülen ‘himmet’ operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen 108 kişiden 16’sı Emniyet’teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İşlemleri tamamlanan 44 kişi ise sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra  Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 44 kişinin bankacı ve keşidecilerden oluştuğu öğrenildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ifade aşamasında Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli 5 savcıyı görevlendirdiği öğrenildi. Emniyette işlemleri devam eden 48 kişinin ise gruplar halinde adliyeye sevk edileceği belirtildi.

26 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

"FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı" gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye gönderilen 44 kişiden 9'u "tutuklama istemiyle", 17'si ise "Adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevkedildi. Diğer kişiler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. (DHA)

Haberin Devamı

falkac@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!