Hilvan'da okuma projesi

Güncelleme Tarihi:

Hilvanda okuma projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 14:58

Hilvan'da okuma projesi

Haberin Devamı

MUSTAFA UFAK /HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'nın Hilvan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri daha çok okumaya özendirmek amacıyla bu yıl ikincisini uyguladığı 'Hilvan Okuyor, Değerleriyle Yetişiyor' projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Hilvan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına; Hilvan kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, ilçe protokolü, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Bu yıl ikinci defa uygulanacak olan projenin hedefi kitlesinin 2,3 ve 4. sınıflar olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut "İşe temelden başlamak gerekiyor. temeli sağlam ola bir binanın yıkılması mümkün değildir" dedi.
Proje tanıtım toplantısında konuşan Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, yapılan çoğu okuma projesinin amacının dışında reklama dönüştüğünü belirtip " Bir stadın içine  toplatılan binlerce insanın 10 dakika kitap okuyup rekorlar kitabına girme çabası bir okuma değil, aksi bir reklamdır. Çünkü böyle bir okuma yöntemi olamaz. Kuran'ın ilk emri 'Oku' dur. Ancak biz bu oku emrini tan manasıyla idrak edemiyoruz. Bir ağacı tanıyıp onu işleyen bir marangozun yaptığı iş de okumaktır ya da bir demircinin bir demiri işlemesi bile Allah'ın ayetini tanıyıp okuması demektir" şeklinde konuştu.
'Hilvan okuyor, değerleriyle yetişiyor' eğitim projesinin tanıtım açılışının ardından, katılımcıların sınıflarda okuma kitabı  dağıtmasıyla sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!